-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Italija skyrė „Facebook“ 7 mln. eurų baudą dėl netinkamos duomenų apsaugos politikos

Italijos konkurencijos prievaizdė trečiadienį pranešė skyrusi 7 mln. eurų baudą „Facebook“ už klaidinantį elgesį, susijusį su duomenų apsauga.
„Facebook“
„Facebook“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Konkurencijos ir rinkos priežiūros tarnybos (AGCM), amerikiečių socialinės žiniasklaidos milžinė neužtikrino tinkamo vartotojų informavimo apie tai, kaip jų duomenys renkami ir naudojami komerciniais tikslais.

2018 metais AGCM jau skyrė „Facebook“ 5 mln. eurų baudą, apkaltindama ją nesąžininga prekybos praktika, ir nurodė imtis korekcinių veiksmų.

Naujoji bauda buvo skirta todėl, kad JAV bendrovė ignoravo nurodymus pakeisti savo praktiką, kaip buvo prašyta, pranešė Italijos reguliavimo tarnyba.

Net jei „Facebook“ nebesireklamuoja kaip nemokama platforma, „betarpiškos ir aiškios informacijos apie vartotojo duomenų rinkimą ir naudojimą komerciniais tikslais vis tiek nepateikiama“, pabrėžė AGCM.

„Tai yra informacija, kuri yra reikalinga vartotojams nusprendžiant, ar prisijungti prie paslaugos, o atsižvelgiant į vartotojo pateiktų duomenų ekonominę vertę „Facebook“, tai reiškia mokėjimą už naudojimąsi paslauga“, – pridūrė Konkurencijos ir rinkos priežiūros tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius