Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos konkurencijos prievaizdai pradėjo tyrimą dėl įtariamo „Google“ piktnaudžiavimo

Italijos konkurencijos institucija penktadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl įtariamo JAV technologijų milžinės „Google“ piktnaudžiavimo savo dominuojančia padėtimi rinkoje.
„Google“ būstinė JAV Kalifornijos valstijoje
„Google“ būstinė JAV Kalifornijos valstijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 „Google“ Amazon

Pasak institucijos, tyrimas yra susijęs su įtariamu „Google“ piktnaudžiavimu savo padėtimi išmaniųjų prietaisų rinkoje, rašo portalas CNBC.

Italijos konkurencijos institucija italų kalba paskelbtame pranešime nurodė sutikusi pradėti parengtinį tyrimą dėl bendrovių „Alphabet“, „Google“ ir „Google Italy“.

Tarnyba taip pat patvirtino, jog kai kuriose šių bendrovių patalpose ketvirtadienį buvo surengti patikrinimai.

Pasak institucijos, „Google“ atsisakė savo programėlę „Android Auto“ papildyti bendrovės „Enel“ sukurta programėle „Enel X Recharge“.

Dėl savo operacinės sistemos „Android“ „Google“ užima dominuojančią padėtį išmaniųjų prietaisų operacinių sistemų rinkoje.

„Android Auto“ šios operacinės sistemos naudotojams leidžia vairuojant paprastai ir saugiai naudotis tam tikromis programėlėmis ir telefono funkcijomis. „Android Auto“ nepapildžius programėle „Enel X Recharge“, sumažėja galimybės ja naudotis ir, be kita ko, užsisakyti vietą įkrovimo stotelėje, paaiškino konkurencijos institucija.

Tyrimą institucija žada užbaigti iki kitų metų gegužės 30-osios.

Beje, vos prieš mėnesį Italijos konkurencijos institucija pradėjo išankstinį tyrimą dėl įtariamo „Amazon“ piktnaudžiavimo savo dominuojančia padėtimi elektroninės prekybos ir logistikos paslaugų rinkose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius