-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Italijos „Webuild“ nuties greitojo geležinkelio vėžę JAV už 16 mlrd. JAV dolerių

Italijos statybų grupė „Webuild“ antradienį paskelbė pasirašiusi 16 mlrd. JAV dolerių vertės susitarimą dėl greitojo geležinkelio vežės tiesimo tarp Dalaso ir Hiustono miestų Teksaso valstijoje JAV.
Geležinkelis
Geležinkelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai yra viena didžiausių įmonės, kuri anksčiau vadinosi „Salini Impregilo“, sudarytų sutarčių.

Sutartis pasirašyta su bendrovės patronuojamąja įmone JAV „Lane Construction“ bei amerikiečių bendrove „Texas Central“.

„Webuild“ teigimu, projektas suteiks Jungtinėms Valstijoms technologijas, naudojamas Japonijos greituosiuose traukiniuose „Shinkansen“, o naujoji linija visų pirma bus skirta keleiviams, kurie šiuo metu kiekvieną savaitę skraido ar važinėja tarp Dalaso ir Hiustono.

Naujoji linija keliautojus gabens iki 200 mylių (320 kilometrų) per valandą greičiu – greičiau nei bet kuri kita linija JAV, o kelionė truks mažiau nei 90 minučių.

Sandoris, vadinamas vienu brangiausių infrastruktūros projektų Jungtinėse Valstijose, pasiektas po 2018 metais sudaryto pirminio susitarimo.

„Projektas bus labai svarbus siekiant tvaraus judumo Jungtinėse Valstijose, leisdamas JAV įsilieti į greitųjų geležinkelių paslaugas siūlančių šalių, tokių kaip Japonija, Kinija, Prancūzija ir Italija, gretas“, – pažymėjo „Webuild“.

Jis „užtikrins greitas, saugias ir ekologiškas keliones, sukurs tūkstančius darbo vietų ir suteiks didelį impulsą ekonomikai“, – pridūrė bendrovė.

„Webuild“ ir „Lane“ prižiūrės civilinės inžinerijos darbus, suprojektuos ir pastatys 236 mylias geležinkelio, kurio didžioji dalis išsidėstys ant sankasų, taip pat viadukus, traukinių depus ir kitą įrangą.

Italijos grupė teigė, kad įgyvendinus projektą bus sukurta apie 17 tūkst. tiesioginių darbo vietų ir daugiau nei 20 tūkst. netiesioginių darbo vietų.

Ispanijos traukinių operatorė „Renfe“ 2020 metų vasarį paskelbė taip pat prisijungusi prie projekto, pasirašydamas preliminarų 6 mlrd. JAV dolerių susitarimą su „Texas Central“.

„Texas Central Partners“ yra privati ​​įmonė, įsteigta geležinkelio projekto įgyvendinimo tikslu.

„Webuild“ jau dalyvauja dideliuose transporto projektuose visame pasaulyje, įskaitant dviejų viešojo transporto tinklo „Grand Paris Express“ ruožų ir hidroelektrinės Australijoje statybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius