-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ivano Paleičiko „Viada LT“ įsipareigojo „Klaipėdos naftoje“ perkrauti konkretų kiekį degalų

Bendrovei „Klaipėdos nafta“ išplėtus autocisternų užpildymo aikštelės pajėgumus, ligšiolinė įmonės partnerė – mažmeninės prekybos degalais lyderė Lietuvoje, buvusio „Lukoil Baltijos“ vadovo Ivano Paleičiko netiesiogiai valdoma bendrovė „Viada LT“ (buvusi „Luktarna“) – įsipareigojo į autocisternas perkrauti konkretų produktų kiekį. Įmonės pasirašė tai numatančią sutartį.
Ivanas Paleičikas
Ivanas Paleičikas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Pirmą kartą šiais metais sudaroma krovos į autocisternas sutartis su konkrečiu įsipareigojamu krovos kiekiu, o tai suteikia „Klaipėdos naftos“ terminalui stabilumo ir užtikrintumo. Tokių sutarčių reikšmė pildant užsakymų portfelį labai svarbi, nes leidžia bendrovei planuoti pajamas konkrečiu laikotarpiu“, – pranešime spaudai sakė laikinasis įmonės generalinis direktorius Marius Pulkauninkas.

„Klaipėdos naftos“ atstovė spaudai Indrė Milinienė BNS sakė negalinti atskleisti numatomo perkrauti benzino ir dyzelino kiekio – anot jos, tai yra komercinė paslaptis. Remdamasi konfidencialumo įsipareigojimais, šių duomenų BNS neatskleidė ir „Viados“ marketingo grupės vadovė Šarūnė Žičkienė.

Sutartis su „Viada LT“ dėl krovos su galimybe naftos terminale į benziną ir dyzeliną įmaišyti priedus galios vienerius metaus – iki šių metų pabaigos, bet galės būti pratęsta dar metams.

I.Paleičikas BNS sakė nežinantis sutarties turinio, nes nedirba įmonėje „Viada LT“.

„Aš nežinau to kiekio, nes nedirbu bendrovėje. Aš susijęs kaip akcininkas ir nuo vadovavimo esu nuėjęs, operatyvinio darbo nedirbu ir skaičių nežinau.

Gali būti, kad kraunama bus panašiai, kiek kraudavo „Lukoil“ – bendrovė per metus perkraudavo apie 100 tūkst. tonų degalų“, – tvirtino I.Paleičikas.

Sutartis su „Viada LT“ dėl krovos su galimybe naftos terminale į benziną ir dyzeliną įmaišyti priedus galios vienerius metaus – iki šių metų pabaigos, bet galės būti pratęsta dar metams.

Po rekonstrukcijos „Klaipėdos naftos“ terminale vienu metu galima krauti iki 4 autocisternų, čia įrengti 4 nauji skirtingų produktų įpylimo įrenginiai – jų skaičius padvigubėjo, o vietoje 2 autocisternų užpildymo vietų atsirado dar dvi. Rangos darbus už 2,5 mln. eurų atliko „Kauno dujotiekių statyba“.

„Perkraunamos naftos produktų rūšys buvo pasiekusios maksimalias galimas krovos apimtis, tad išplėtus aikštelės pajėgumus atsirado galimybė krauti daugiau skirtingų rūšių produktų, kuo jau dabar naudojasi mūsų partneriai“, – sakė M.Pulkauninkas.

Be „Viados LT“ (anksčiau – „Lukoil Baltijos“), produktus į cisternas krauna ir „Neste Lietuva“.

„Viada LT“ valdo 112-kos „Lukoil“ ir „Luktarnos“ degalinių tinklą. Degalinės jai atiteko po to, kai pernai pavasarį Rusijos koncernas „Lukoil“ Austrijos bendrovei „Amic Energy Management“ pardavė apie 230 degalinių Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje. „Viada LT“ perėmė degalines Lietuvoje ir Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius