Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos „SoftBank“ ketvirčio grynasis pelnas smuko 92 proc

Japonijos „SoftBank Group“ trečiąjį finansinį ketvirtį užfiksavo 92 proc. mažesnį grynąjį pelną, o tai lėmė grupės valdomo investicinio fondo „Vision Fund“, skirto investuoti į technologijų projektus, nuostoliai.
„SoftBank“ parduotuvė Tokijuje
„SoftBank“ parduotuvė Tokijuje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma bendrovės pranešime spaudai, grynasis pelnas spalio–gruodžio mėnesiais siekė 55,04 mlrd. jenų (501,3 mln. JAV dolerių), palyginti su 698,29 mlrd. jenų grynuoju pelnu tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais.

„Visible Alpha“ apklausti ekspertai vidutiniškai prognozavo, kad „SoftBank Group“ ketvirčio grynieji nuostoliai bus 16,3 mlrd. jenų.

Bendrovės ketvirtinės pajamos sumažėjo 3 proc. iki 2,44 trln. jenų ir viršijo vidutinę analitikų prognozę (2,381 trln. jenų).

Fondo „Vision Fund“ nuostoliai praėjusį ketvirtį siekė 225,12 mlrd. jenų, palyginti su 176,36 mlrd. jenų pelnu metais anksčiau. Fondas užfiksavo 331,87 mlrd. jenų pelną iš investicijų į „Alibaba“ akcijas, gautą po to, kai praėjusių metų pabaigoje bendrovė pradėjo prekiauti akcijomis Honkongo biržoje.

„Vision Fund“ portfelis spalio–gruodžio mėnesiais, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, nepasikeitė ir apėmė investicijas į 88 skirtingus aktyvus. Praėjusį ketvirtį padidėjo 29 į portfelio sudėtį įeinančių bendrovių kapitalizacija, o 31 įmonės vertė sumažėjo.

Nerealizuota investicijų grąža – skirtumas tarp fondo perkamų vertybinių popierių kainos ir dabartinės jų kainos – sumažėjo iki 5,2 mlrd. JAV dolerių.

„SoftBank Group“ trečiadienį paskelbė apie naujų standartų įvedimą įmonių valdyme, į kuriuos bus atsižvelgiama priimant sprendimus dėl galimų investicijų. Tokiu būdu įmonė ketina susisteminti turto vertinimo procesą, taip pat ir „Vision Fund“ atveju.

Pastarieji dvylika mėnesių buvo sudėtingi „SoftBank Group“ bei bendrovės įkūrėjui Masayoshi Sonui.

Prieš metus bendrovė paskelbė apie rekordinį akcijų supirkimą, dėl kurio vertybinių popierių kainos šoktelėjo daugiausia nuo 2000 metų.

Visgi vilčių nepateisinęs „Uber“ debiutas atviroje rinkoje bei biurų dalijimosi startuolio „WeWork“ problemos niveliavo akcijų kainų padidėjimą.

Per pastarąsias penkias dienas „SoftBank Group“ akcijų vertė pašoko 27 proc., kai pasirodė informacija apie žinomo investuotojo Paulo Singerio įsigytą bendrovės akcijų paketą, taip pat po to, kai JAV teismas patvirtino „T-Mobile“ bei japonų bendrovės įsigytos „Sprint “ susijungimą.

Trečiadienį prekybos sesijos metu Tokijo biržoje „SoftBank Group“ akcijų vertė šoktelėjo 11,9 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius