Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV bendrovė Vilniuje atidaro programinės įrangos kūrimo centrą: įdarbins 100 žmonių

Floridoje įsikūrusi debesijos sprendimų kūrėja CAST AI paskelbė Lietuvoje atidaranti programinės įrangos kūrimo centrą. Bendrovė, kuri 2020 m. pradžioje pritraukė 4,8 mln. USD investicijų, planuoja Vilniuje turėti iki 100 žmonių komandą, skelbia „Investuok Lietuvoje“. Vienas pirmųjų investuotojų į šią bendrovę buvo iš Lietuvos išvykęs emigrantas.
Programavimas
Programavimas / 123RF.com nuotr.

Teigiama, kad 2019 m. pabaigoje įkurta bendrovė siekia palengvinti debesų kompiuterijoje dažnai sunkumų keliančius procesus – naudojimąsi keliomis skirtingomis debesų kompiuterijos paslaugomis.

Pagal naujausią „Gartner“ ataskaitą 81 proc. debesijos naudotojų kliaujasi kelių šios paslaugos teikėjų paslaugomis, tačiau tuo pačiu metu neturi galimybės sklandžiai sinchronizuoti duomenų. CAST AI įmonėms padės diegti ir automatiškai optimizuoti programas naudojantis bet kurių teikėjų, pavyzdžiui „Azure“ arba AWS, debesijos paslaugomis.

„Taikydami savo AIOps įrankį, pasiūlysime naudotojams galimybę kiekvieną programą vykdyti skirtingame debesyje nepakeičiant nė vienos kodo eilutės. Taip automatiškai galėsime optimizuoti šią lygties dalį – sumažinti išlaidas, padidinti našumą, saugą ir patobulinti kitus veiksnius“, – teigia bendrovės gamybos direktorius Laurenas Gillas.

Norėdami tobulinti savo dirbtinio intelekto įrankį, bendrovės steigėjai priėmė strateginį sprendimą programinės įrangos kūrimo centrą atidaryti Lietuvoje.

„Lietuvoje veiks vienintelis mūsų centras už JAV ribų. Čia bus vykdoma 95 procentai programinės įrangos kūrimo. Taip pat, Lietuvoje planuojame turėti ir klientų aptarnavimo, projektų ir produkto valdymo, rinkodaros funkcijas. Kaip matome iš ankstesnės savo patirties, šioje šalyje dirbantys programuotojai ir inžinieriai puikiai pasirengę pasirengę ir yra kompetentingi kurti konkurencingus pasaulinius sprendimus“, – sako bendrovės generalinis direktorius Yuri Fraymanas.

CAST AI veiklai Lietuvoje vadovaus Vilius Žukauskas. Su mūsų šalimi susijęs vienas pirmųjų CAST AI investuotojų ir vienos didžiausių Kanados programinės įrangos bendrovių „Hummingbird“ bendraįkūrėjas Fredas Sorkinas – jis emigravo iš Lietuvos aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

„Esu tikras, kad turėdama tokių patyrusių verslininkų patirtį, kuriant sėkmingus debesų kompiuterijos sprendimus, CAST AI taps dar viena sėkmingai veikiančia JAV ir Lietuvos įmone. Tokių įmonių dėka Lietuvoje yra sėkmingai vystomos kompetencijos padedančios Lietuvos technologijų sektoriui išlikti konkurencingam.

„Esu tikras, kad turėdama tokių patyrusių verslininkų patirtį, kuriant sėkmingus debesų kompiuterijos sprendimus, CAST AI taps dar viena sėkmingai veikiančia JAV ir Lietuvos įmone. Tokių įmonių dėka Lietuvoje yra sėkmingai vystomos kompetencijos padedančios Lietuvos technologijų sektoriui išlikti konkurencingam“, – mano užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius