-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV dėl „nesąžiningų subsidijų“ nustatė importo muitus Ispanijos alyvuogėms

Jungtinės Valstijos nustatė importo muitus sunokusioms alyvuogėms iš Ispanijos, pareiškusios, jog preliminariai nustatyti faktai parodė, kad joms taikomos nesąžiningos subsidijos, kenkiančios Kalifornijos alyvuogių augintojams.
Alyvuogės stiklainiuose
Alyvuogės stiklainiuose / Vida Press nuotr.

Muitai nustatyti JAV prezidentui Donaldui Trumpui tesint savo pažadą agresyviai ginti JAV prekybos interesus. Prekybos departamento duomenimis, nuo to laiko, kai jis užėmė JAV prezidento postą, atvejų, kai buvo nustatyti antidempingo ir kompensaciniai muitai, padaugėjo 61 procentu.

Gavęs Kalifornijos augintojų skundą, Prekybos departamentas nustatė, kad Ispanijos eksportuotojams buvo taikomos neleistinos 2,3–7,2 proc. subsidijos. JAV muitinės tarpininkai piniginius užstatus už importuojamas alyvuoges rinks remdamiesi tais dydžiais, pareiškė departamentas.

2016 metais JAV iš Ispanijos importavo sunokusių alyvuogių už maždaug 70,9 mln. JAV dolerių.

„Mes ir toliau vertinsime visą informaciją, susijusią su šiais preliminariai nustatytais faktais, nes siekiame ginti Amerikos darbininkus ir įmones“, – pareiškė prekybos sekretorius Wilburas Rossas.

Galutinis sprendimas šioje byloje bus priimtas gegužę.

Siekdamas apginti Amerikos įmones nuo prekybos praktikos, kurią Vašingtonas laiko nesąžininga, Prekybos departamentas įgyvendina 412 potvarkių dėl antidempingo ir kompensacinių muitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius