-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV eismo saugumo agentūra tiria, ar „General Motors“ atšaukė pakankamai automobilių

Jungtinių Valstijų eismo saugos reguliavimo institucijos tiria, ar JAV automobilių gamintoja „General Motors“ (GM) 2016 metais atšaukė pakankamai lengvųjų pikapų, kuomet susigrąžino apie 3 tūkst transporto priemonių.
„General Motors“
„General Motors“ / Reuters/ Scanpix nuotr.

Nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija atlieka tyrimą, kad nustatytų, ar GM turėtų atšaukti maždaug 115 tūkst. 2015 metų „Chevrolet Colorado“ ir „GMC Canyon“ modelių pikapų. Agentūra teigia gavusi 50 skundų iš transporto priemonių savininkų, kurie nebuvo įtraukti į 2016-ųjų atšaukimą.

Gedimai įvyko važiuojant pikapais įvairiomis sąlygomis.

Agentūrai nebuvo pranešta apie avarijas ar žmonių sužalojimus.

Pasak GM, ji bendradarbiauja ir atlieka savo tyrimą. Defektinių transporto priemonių savininkai turėtų kreiptis į savo pardavėjus.

Agentūros tinklalapyje pirmadienį paskelbtuose dokumentuose teigiama, kad problemą sukelia netinkamos laidų jungtys.

Atšaukti pikapai buvo pagaminti laikotarpiu nuo 2015 metų sausio 6 dienos iki 2015 metų kovo 19 dienos, o tyrėjai nuspręs, ar reikia įtraukti daugiau transporto priemonių.

Vienas pikapo savininkas iš Jukaipos miesto Kalifornijos valstijoje pranešė JAV Nacionalinei greitkelių eismo saugumo administracijai, kad jo „GMC Canyon“ vairo stiprintuvo mechanizmas sugedo bent penkis kartus važiuojant greitkeliais bei eismo metu, dėl ko buvo sunku pasukti vairą. „Aš beveik patekau į avariją, kai taip atsitiko – viskas įvyko visiškai netikėtai ir man vos pavyko įveikti posūkį, o automobilis stuktelėjo į kelkraštį“, – parašė transporto priemonės savininkas.

GMC prekiautojas norėjo „didelės sumos“ už problemos sprendimą ir pareiškė savininkui, kad jo pikapas nebuvo įtrauktas į atšaukimą.

Savininkas nurodė, kad kovo 19 dieną vairo stiprintuvas nesuveikė du kartus per pusvalandį. „Problema blogėja. Praneškite GMC, kad paskelbdami apie atšaukiamas transporto priemones, jie neįtraukė dalies pikapų“, – rašė savininkas.

Skundus pateikę asmenys nėra identifikuoti Nacionalinėje greitkelių eismo saugumo administracijos skundų duomenų bazėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius