-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ir Brazilija už kyšininkavimą „Petrobras“ skyrė 853 mln. JAV dolerių baudą

JAV ir Brazilijos pareigūnai brazilų naftos gigantui „Petrobras“ už politikų ir politinių partijų papirkinėjimą skyrė daugiau nei 853 mln. JAV dolerių dydžio baudą, ketvirtadienį paskelbė Jungtinių Valstijų teisingumo departamentas.
Petrobras verslovė
Petrobras verslovė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nafta Brazilija

Generalinio prokuroro asistentas Brianas Benczkowski pranešime teigė, kad „aukščiausio lygio „Petrobras“ vadovai“, įskaitant valdybos narius, organizavo šimtamilijoninius kyšius ir po to „falsifikavo išrašus, jog nuslėptų kyšius nuo investuotojų ir reguliuotojų“.

Kadangi nusikaltimai, dėl kurių „Petrobras“ prisipažino, buvo įvykdyti kai įmonės akcijos buvo kotiruojamos Niujorko vertybinių popierių biržoje, Jungtinės Valstijos turi jurisdikciją skirti baudą bendrovei, pabrėžė teisingumo departamentas.

Prokurorai teigia, kad aukštas „Petrobras“ vadovas organizavo kyšininkavimo schemas, siekiant sustabdyti parlamentinį tyrimą dėl įmonės sutarčių.

„Petrobras“ vadovybė taip pat nukreipinėjo kyšius iš įmonės rangovų į neįvardijamo Brazilijos politiko rinkimų kampanijos sąskaitą. Minėtasis politikas turėjo įtaką tose vietose, kuriose „Petrobras“ galėjo statyti naftos perdirbimo kompleksus.

Patys „Petrobras“ prisipažino, kad kai kurie aukšti vadovai dalyvavo kyšininkavimo schemose, o pati įmonė nesugebėjo vesti tinkamos, įstatymus atitinkančios apskaitos.

Pagal ketvirtadienį paskelbtą susitarimą, „Petrobras“ sutiko bendradarbiauti su bet kokiais tolesniais šios bylos tyrimais bei atlikti pokyčius įmonės viduje.

Be to, susitarime numatomas ir netraukimo baudžiamojon atsakomybėn punktas, kuris po baudos sumokėjimo leis įmonei išvengti baudžiamosios atsakomybės. Tačiau prokurorai atskirai dar gali imtis baudžiamųjų priemonių prieš pavienius asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius