JAV kompanija Kaune atidarė didelį sveikatos apsaugos technologijų ir paslaugų centrą

Kaune ketvirtadienį oficialiai atidarytas Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) sveikatos apsaugos sektoriaus lyderės „Intermedix Corporation“ paslaugų centras. Jame jau dirba daugiau kaip 200 darbuotojų, o metų pabaigoje jų skaičius gali išaugti iki 250. Kompanija, pirmam tokio pobūdžio centrui Europoje pasirinkusi Lietuvą, planuoja tolimesnę plėtrą – per dvejus metus darbo vietų skaičių Kaune didins iki 500.
Centro atidaryme
Centro atidaryme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Intermedix“ paslaugų centras įsikūrė beveik 3000 kv. metrų ploto patalpose Kauno centre, Ožeškienės gatvėje. Jame dirbantys aukštos kvalifikacijos specialistai teikia didelę pridėtinę vertę turinčias programinės įrangos vystymo ir aptarnavimo paslaugas medicinos sektoriaus klientams visame pasaulyje. Steigdama paslaugų centrą bendrovė jau investavo 17,5 mln. litų.  Jos vadovu paskirtas Lukas Jankauskas.

Pasak vadovo, centre kuriamos įvairio programos skirtos gydymo įstaigoms, greitosios pagalbos stotims. „Pavyzdžiui, šiuo metu kuriama programinė įranga skirta pagalbos skambučių centrams, ji padės greitai nustatyti artimiausią greitosios pagalbos automobilį miestuose", – pasakojo L.Jankauskas.

Taip pat centre kuriama įranga skirta pacientų duomenų valdymui, analizei, sveikatos draudimo apskaitai ir kitoms su sveikatos apsauga susijusiomis sritimis. Šiuo metu centras Kaune kuria produktus ir paslaugas teikia JAV rinkai.

Šiuo metu centras Kaune kuria produktus ir paslaugas teikia JAV rinkai.

„Intermedix Corporation“ vykdomasis direktorius Kenas Cooke'as teigė, kad LIetuva pirmam cetrui Europoje pasirinkta dėl kelių priežasčių. „Pirmiausiai čia gyvena puikūs, išsilavinę žmonės, Lietuva yra Europos Sąjungos šalis, sulaukėme didelio Lietuvos valdžios palaikymo. Pastarieji metai ir paslaugų centro kūrimo procesas patvirtina, kad priėmėme teisingą sprendimą veiklos plėtrai pasirinkdami Lietuvą. Čia galime sukurti aukščiausius standartus atitinkančių naujų darbo vietų inovatyviems ir kūrybingiems įvairių sričių specialistams. Įsipareigojimai daugiau kaip dviems šimtams žmonių, kurie tapo mūsų bendrovės dalimi, skatina mus planuoti tolimesnę plėtrą ir investicijas“, – įsitikinę K.Cooke'as..

Jo nuomone, kuriant naujas darbo vietas Kauno mieste, ypač svarbus ir bendradarbiavimo plėtojimas su aukštojo mokslo įstaigomis.

„Intermedix“ atliekamas darbas tiesiogiai padeda gelbėti žmonių gyvybes, o kompanijos vystomoms technologijoms reikalingos ypatingos kompetencijos. Didžiuojuosi, kad „Intermedix“ jas rado Lietuvoje ir džiaugiuosi kompanijos planais toliau vystyti Kaune egzistuojančias kompetencijas bendradarbiaujant su universitetais“, ‒ teigė Ūkio ministras Evaldas Gustas.

Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Arvydo Arnašiaus teigimu, sprendimą įsikurti būtent Lietuvoje „Intermedix“ priėmė atlikusi išsamią analizę ir labai gerai įvertinusi visas galimybes: „Tai yra gerai apgalvotas sprendimas, rodantis rimtus ir ilgalaikius „Intermedix“ planus. Kartu tai, kad tokie investuotojai renkasi Lietuvą – signalas kitoms tarptautinėms kompanijoms, ieškančioms aukščiausios kvalifikacijos darbuotojų ir palankios verslo aplinkos. Ypač svarbu, kad stambaus tarptautinio investuotojo atėjimas į Kauną ne tik padės vystyti čia egzistuojančias kompetencijas, bet ir atkreips tarptautinio verslo dėmesį į neišnaudotas galimybes Kaune.“

„Intermedix“ paslaugų centre dirba įvairių sričių specialistai – nuo administravimo, žmogiškųjų išteklių profesionalų iki programinės įrangos kūrėjų ir finansų analitikų. Plečiantis paslaugų centrui reikalingų įgūdžių ir kvalifikacijų įvairovė tik didės.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavo premjeras Algirdas Butkevičius, Ūkio ministras Evaldas Gustas, JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah A. McCarthy, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktoriaus pavaduotoja Vida Staškonienė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius