Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kompiuterių milžinė „Dell“ atleis maždaug 5 proc. savo pasaulinės darbo jėgos

JAV kompiuterių gamintoja „Dell Technologies“ pirmadienį pranešė atleisianti apie 6 650 darbuotojų, arba maždaug 5 proc. savo pasaulinės darbo jėgos, prisijungdama prie kitų technologijų įmonių, pasukusių išlaidų taupymo keliu.
„Dell“
„Dell“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

pie panašius žingsnius jau pranešė tokios technologijų milžinės kaip „Microsoft“, „Facebook“ savininkė „Meta“, „Google“ savininkė „Alphabet“, „Amazon“ ir „Twitter“.

„Rinkos sąlygos ir toliau blogėja, ateitis yra neapibrėžta“, – pirmadienį paskelbtame laiške pažymėjo „Dell Technologies“ vicepirmininkas Jeffas Clarke'as.

„Žingsnių, kurių ėmėmės, kad išvengtume nuosmukio padarinių ir kurie leido pasiekti kelis stiprius ketvirčius iš eilės, nebepakanka“, – pridūrė jis.

Įmonė praėjusių metų pradžioje turėjo 133 tūkst. darbuotojų, iš kurių beveik trečdalis buvo Jungtinėse Valstijose.

Pirmadienį J.Clarke'as sakė, kad bendrovė dabar turi priimti „papildomus sprendimus ir pasiruošti laukiančiam keliui“.

Bendrovės atstovas perspėjo apie artėjančius pokyčius pasauliniuose įmonės pardavimų ir paslaugų segmentuose ir pridūrė, kad „deja, bus tokių pokyčių, dėl kurių dalis mūsų komandos paliks įmonę“.

„Nėra griežtesnio sprendimo, ne toks, kurį turėjome priimti dėl savo ilgalaikės raidos ir sėkmės“, – pridūrė jis.

Remiantis lapkričio pabaigoje paskelbtais duomenimis, trečiąjį 2022–2023 finansinių metų ketvirtį „Dell Technologies“ pajamos sumažėjo 6 procentais.

Produktų, tokių kaip staliniai kompiuteriai, nešiojamieji kompiuteriai ir darbo vietos, kurie sudaro didžiąją grupės verslo dalį, pardavimai sumažėjo 10 procentų.

Grupės vadovai atkreipė dėmesį į asmeninių kompiuterių paklausos mažėjimą, nes žmonės Jungtinėse Valstijose ir visame pasaulyje susiduria su didele infliacija ir augančiomis palūkanų normomis.

Visgi bendrovė ir anksčiau buvo patyrusi ekonominių nuosmukių ir iš jų „išbrido stipresnė“, pažymėjo J.Clarke'as.

Jis pridūrė, kad gamintoja bus „pasirengusi, kai rinka atsigaus“.

Specialistų svetainės „Layoffs.fyi“ duomenimis, nuo sausio pradžios visame pasaulyje darbo neteko kiek daugiau nei 88 tūkst. technologijų darbuotojų, neskaičiuojant pirmadieninio „Dell“ pranešimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius