Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV langų gamintoja INTUS statys gamyklą Šiauliuose, įdarbins iki 600 darbuotojų

Lietuvos išeivių sukurta Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) langų gamintoja „INTUS Windows“ Šiauliuose statys gamyklą, į kurią investuos iki 30 mln. eurų ir įdarbins iki 600 specialistų.
Virginijus Sinkevičius
Virginijus Sinkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Užsienio investicijas Lietuvoje skatinanti agentūra „Investuok Lietuvoje“ pranešė, jog 50 tūkst. kvadratinių metrų gamyklos statybos Šiaulių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) prasidės šių metų pabaigoje.

„INTUS Windows“ generalinis direktorius Lietuvai Karolis Dieliautas tvirtina, kad bendrovė planuoja tapti didžiausia uPVC tipo langų gamintoja Baltijos šalyse.

„Šiaulių laisvąją ekonominę zoną pasirinkome dėl dviejų pagrindinių priežasčių: visų pirma, parengta šios LEZ infrastruktūra leidžia greitai pradėti darbus ir, antra, LEZ operatoriaus komanda – aukštos kompetencijos ir orientuota į klientą“, – pranešime spaudai cituojamas K.Dieliautas.

Jis BNS teigė, kad JAV veikianti įmonė Šiauliuose planuoja investuoti iki 30 mln. eurų, o gamykla veikti pradės kitų metų rudenį.

K.Dieliauto teigimu, „INTUS Windows“ projektuoja ir parduoda energiją taupančius langus ir duris, tačiau pati jų negamina. Statydama gamyklą Šiauliuose įmonė pradės gaminti savo kūrybos produkciją.

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sako, jog valstybei būtina dirbti su išeiviais.

„Lietuva privalo aktyviau dirbti su išeivija ir „Intus“ sprendimas kurtis Šiauliuose yra to pavyzdys. Tik ryšiai su JAV lietuviais leido šią įmonę paskutinę minutę nukreipti į Lietuvą. O projekto svarba regionui milžiniška – Šiauliuose tai supurtys iki tol tokio dydžio investicijų neturėjusią vietos darbo rinką, o įmonės planai apie 90 proc. gamybai reikalingų prekių ir paslaugų pirkti iš Lietuvos tiekėjų bus rimtas postūmis lietuviškam verslui“, – pranešime cituojamas ministras.

Šiuo metu įmonė ieško daugiau nei 100 kvalifikuotų sąmatų sudarymo, projektavimo, informacinių technologijų (IT) ir 3D modeliavimo specialistų, kurie gamykloje dirbti pradės 2019 metais. Dar 500 darbo vietų bus sukurta, kai gamykla bus pradėta eksploatuoti.

„INTUS Windows“ JAV 2008 metais įkūrė išeiviai iš Lietuvos. Įmonėje dirba 90 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius