Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pašto tarnyba rengiasi pradėti autonominių sunkvežimių bandymus

JAV pašto tarnyba rengiasi pradėti pirmuosius autonominių sunkvežimių bandymus, kurių metu šios transporto priemonės bus naudojamos pašto vežimui tarp dviejų skirstymo centrų pietvakarinėje šalies dalyje.
Autonominis sunkvežimis
Autonominis sunkvežimis

Dvi savaites truksiantis projektas bus vykdomas kartu su Kalifornijos startuoliu „TuSimple“, kurio autonominiai vilkikai trauks pašto priekabas tarp skirstymo centrų Dalase, Teksaso valstijoje, ir Finikse, Arizonos valstijoje.

„Šis bandomasis projektas tėra vienas iš daugelio būdų, kuriais pašto tarnyba kuria inovacijas ir investuoja į savo ateitį“, – pareiškė pašto tarnyba.

„Mintis, jog prieš tai, kai daugelis žmonių pradės naudotis robotais taksi, jų paštą ir siuntinius galbūt jau gabens autonominiai sunkvežimiai, yra labai įkvepianti“, – pažymėjo 2015 metais įkurtos „TuSimple“ steigėjas ir prezidentas Xiaodi Hou.

Bandymų metu sunkvežimiai važinės 1,6 tūkst. kilometrų ilgio maršrutu ir viena jų kelionė tęsis apytikriai 22 valandas. Kabinoje bus už saugą atsakingas inžinierius ir vairuotojas, kurie „stebės, kaip juda transporto priemonė, ir turės užtikrinti visuomenės saugą“.

Autonominio vairavimo technologiją pavėžėjimo ir krovinių gabenimo segmentuose ima testuoti vis daugiau bendrovių, tarp kurių jau yra „Waymo“, „Uber“ ir „Tesla“.

Manoma, jog autonominio krovininio transporto poreikis didės, nes Jungtinėse Valstijose vis labiau trūksta sunkvežimių vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius