Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pradėtas baudžiamasis tyrimas dėl „Ford“ išmetamųjų teršalų sertifikavimo

Jungtinių Valstijų teisingumo departamentas pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl „Ford“ automobilių išmetamųjų teršalų sertifikavimo, patvirtino automobilių gamybos bendrovė.
„Ford“ logotipas
„Ford“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įtariama, kad bendrovė pažeidė sertifikavimo taisykles, rašo agentūra „MarketWatch“.

Bendrovė pareiškė, jog federalinėms ir Kalifornijos reguliavimo institucijoms vasarį „savo noru pranešė“ apie „galimą problemą“ įgyvendinant programą, pagal kurią ji sertifikuoja jos gaminamų transporto priemonių išmetamų teršalų kiekį.

„Galiausiai JAV teisingumo departamentas pradėjo baudžiamąjį tyrimą“, – pažymima „Ford“ pranešime JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC).

„Ford“ pabrėžė, kad ji nenaudojo vadinamųjų išderinimo įtaisų, kurie Vokietijos automobilių gamintojai „Volkswagen“ atsiėjo milijardus JAV dolerių.

Bendrovė apie „galimą problemą“ taip pat pranešė tam tikroms kitoms valstijos ir federalinėms agentūroms ir bendradarbiauja su pareigūnais. Tačiau automobilių gamintoja dar negali apskaičiuoti, kokių išlaidų gali patirti dėl vykdomo tyrimo.

„Tyrimas tik pradedamas, todėl dar negalime prognozuoti jo rezultato ir negalime garantuoti, kad tai mums nepadarys reikšmingo neigiamo poveikio“, – pareiškė „Ford“.

Žinia apie tyrimą pasirodė netrukus po to, kai „Ford“ pranešė, kad jos pelnas pirmąjį ketvirtį sudarė 1,1 mlrd. JAV dolerių ir buvo 34 proc. mažesnis negu tuo pat laikotarpiu pernai, bet didesnis negu prognozavo analitikai.

Dėl vadinamojo dyzelgeito skandalo „Volkswagen“ jau išleido apie 33 mlrd. JAV dolerių baudoms, kompensacijoms ir automobilių išpirkimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius