-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prekybos tinklas „Walmart“ dalyje parduotuvių laikinai neprekiaus šaunamaisiais ginklais

Dėl JAV krečiančių protestų prekybos tinklas „Walmart“ kai kuriose savo parduotuvėse laikinai sustabdė prekybą sportiniais ir medžiokliniais šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, praneša CNN.
„Walmart“
„Walmart“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Walmart“ nusprendė laikinai pašalinti šaunamuosius ginklus ir amuniciją iš kai kurių savo parduotuvių. Toks sprendimas priimtas dėl šalį krečiančių protestų, kuriuos sukėlė George'o Floydo mirtis.

46-erių afroamerikietis mirė, kai policininkams jį bandant areštuoti Mineapolyje, vienas jų daugiau nei devynias minutes spaudė keliu jam kaklą.

G.Floydo mirtis sukėlė galybę protestų šimtuose JAV miestų. Tiesa, žmonės ne tik protestuoja prieš policijos brutalumą ir, jų teigimu, įsišaknijusį institucinį rasizmą – Amerikoje netrūksta ir audringų riaušių bei plėšimų.

Per neramumus nukentėjo ir daugelis įmonių, įskaitant didelius prekybos tinklus, kaip „Target“. Stengdamiesi išvengti smurtinių protestų, kai kurie JAV miestai įvedė komendanto valandą.

„Būdami atsakingais medžioklės ir sportinių šaunamųjų ginklų pardavėjais, mes dėl atsargumo iš kai kurių savo parduotuvių laikinai pašalinome šaunamuosius ginklus ir šaudmenis“, - pranešime CNN teigė „Walmart“.

„Walmart“ neparduoda šaunamųjų ginklų ar šaudmenų daugelyje vietų, kuriose šalia protestų prasidėjo ir plėšimai.

„Negaliu kvėpuoti“

Praėjusios savaitės pirmadienį Mineapolio policija gavo pranešimą, kad parduotuvės „Cup Foods“ lankytojas – afroamerikietis G.Floydas – už pirkinius bandė susimokėti nebegaliojančia 20 dolerių kupiūra.

Nors iki šiol neaišku, ar G.Floydas apskritai žinojo, kad su savimi turėjo būtent tokią kupiūrą, už kurią nusipirko cigarečių, parduotuvės darbuotojai, nuėję prie automobilio, kuriame sėdėjo vyras ir dar du asmenys, pareikalavo grąžinti rūkalų pakelį.

G.Floydas per mažiau nei penkias minutes 16 kartų pasakė: „Negaliu kvėpuoti.“ Jis taip pat šaukėsi mamos, maldavo policininkų jo nenužudyti.

Kai G.Floydas atsisakė, jie iškvietė policiją. Vyras nepanoro sėsti į pareigūnų automobilį – jis pareiškė, kad yra klaustrofobas ir kad jam sunku kvėpuoti.

Kilus sąmyšiui, padėti dviem policininkams atvykę kolegos pabandė įgrūsti G.Floydą į automobilį, bet vyras iš jo iškrito ant žemės, o pareigūnas Michaelas Chauvinas tuomet daugiau nei 9 minutes spaudė vyro kaklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius