Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV startuolio atidaryme Vilniuje dalyvavęs Remigijus Šimašius: esame mažoji Amerika

Ketvirtadienį savo veiklą Vilniaus Vokiečių gatvėje pradėjo inovatyvių atsiskaitymo sprendimų kūrėjas, JAV startuolis „Revel Systems“. Tarp amerikiečių įmonės atėjimu į Lietuvą besidžiaugusių „Revel Systems“ atstovybės atidaryme dalyvavusių asmenų buvo ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius bei JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah A. McCarthy.
Atidarymo akimirka
Atidarymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovė iš savo Vilniuje įkurto padalinio aptarnaus klientus Baltijos šalyse ir Lenkijoje, tačiau ateities planuose numato ir kitų Europos šalių rinkų užkariavimą.

Pirmasis JAV kompanijos programuotojas buvo lietuvis.

„Lietuva yra mūsų vartai į verslo plėtrą Baltijos šalyse ir Europoje. Atėjome čia su didele jėga tapti viena pirmaujančių POS sistemų bendrovių Europoje ir visame pasaulyje“, – teigia vienas iš „Revel Systems“ įkūrėjų Christopheris Ciabarra.

Įdomus faktas tas, kad pirmasis JAV kompanijos programuotojas buvo lietuvis, kuris šiandien vadovauja šalyje dirbančiai IT inžinierių komandai.

„Revel Systems“ vadovas Baltijos šalims Tadas Vizgirda tvirtina, kad viena iš priežasčių, kodėl ši bendrovė Lietuvą pasirinko kaip savo platformą plėtrai į kitas Europos šalis, buvo ta, jog mūsų šalis gali pasigirti talentingų ir patyrusių specialistų gausa.

„Jeigu pažįstate talentingų žmonių – duokite jiems mano telefono numerį“, – atidarymo ceremonijoje sakė T.Vizgirda.

Įmonės padalinio atidaryme dalyvavusi JAV ambasadorė Lietuvoje D.A.McCarthy negailėjo gerų žodžių „Revel Systems“, ją vadindama vienu iš inovatyvių įmonių pavyzdžių.

„Įmonė demonstruoja atsakingumą, kuriuo garsėja JAV bendrovės visame pasaulyje“, – tikino JAV ambasadorė.

R.Šimašius atidaryme priminė, kad ryte Vilniuje duris atvėrė NATO vadavietė ir pridūrė, kad abu įvykiai yra labai svarbūs.

R.Šimašius atidaryme priminė, kad ryte Vilniuje duris atvėrė NATO vadavietė ir pridūrė, kad abu įvykiai yra labai svarbūs.

„Kai kurie europiečiai sako, kad Lietuva yra Mažoji Amerika – dirbame viršvalandžius, norime vis geresnio rezultato“, – sakė Vilniaus meras ir pridūrė, kad Lietuvos sostinė yra puiki vieta įsikurti užsienio įmonėms.

„Revel Systems“ sėkmės linkėjęs R.Šimašius nestokojo geros nuotaikos ir pajuokavo, kad dėl užsienio bendrovių viešajame transporte net atsiras užrašai anglų kalba su oro uosto kryptimi.

„Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius M.Katinas įmonei taip pat linkėjo sėkmės ir pridūrė, kad jai bus suteikta visa parama, kokios tik prireiks.

Planuojama, kad per ateinančius metus įmonės darbuotojų skaičius Lietuvoje pasieks 150. Dabar įmonės padaliniuose JAV ir Europoje jau dirba apie 400 žmonių.

„Revel Systems“ siūlo kol kas Lietuvoje alternatyvų neturinčių paslaugą – debesų kompiuterijos sprendimais paremtą atsiskaitymo prekybos vietose programinę įrangą.

Pastaroji yra komplektuojama su „iPad“ planšetiniais kompiuteriais, grynųjų pinigų kasa, brūkšninių kodų skaitytuvu, atsiskaitymo čekių spausdintuvu ir kita būtina įranga.

JAV bendrovės teikiamos paslaugos skirtos įvairaus pobūdžio tiek didmeninės, tiek mažmeninės prekybos įmonėms. 

Šiandien bendrovės siūlomas sprendimas naudojamas daugiau negu 10 tūkstančių vietų visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius