Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV technologijų grupės nori apsaugos, jeigu bus įvesti nauji muitai importui iš Kinijos

Pirmaujančios JAV technologijų grupės kreipėsi į JAV prezidento Donaldo Trumpo administraciją, prašydamos apsaugos iš Kinijos įvežamiems savo produktams tuo atveju, jeigu nauji importo muitai kiniškoms prekėms visgi bus įvesti.
Technologijos
Technologijos / 123rf nuotr.

„Cisco“, „Dell“, „Hewlett Packard Enterprise“ (HPE) ir „Juniper Networks“ JAV prekybos atstovui Robertui Lighthizeriui nusiuntė bendrą laišką dėl muitų importuojamai tinklų įrangai, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Bendrovės tvirtina, jog dėl tokių muitų pakils kainos JAV vartotojams ir bus atidėliojamos naujos investicijos, o dėl to gali būti prarasta dalis darbo vietų ir sumažinti akcininkams mokami dividendai.

„Jeigu JAV prekybos atstovo biuras importuojamai tinklų įrangai ir priedams įves papildomus 10–25 proc. muitus, toks žingsnis padarys didžiulę neproporcingą ekonominę žalą JAV interesams, įskaitant mūsų bendroves ir darbuotojus Jungtinėse Valstijose, mūsų klientus, JAV vartotojus, taip pat platesnius ekonominius ir strateginius JAV prioritetus“, – rašoma laiške.

Ketvirtadienį baigėsi viešosios konsultacijos dėl D.Trumpo pasiūlytų importo muitų 200 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms. Buvo manyta, kad JAV prezidentas apie šių muitų įvedimą paskelbs tą pačią dieną, tačiau jis to kol kas nepadarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius