Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV teismas palaikė „United Airlines“ ginče su darbuotojais dėl skiepų nuo COVID-19

JAV teismas šią savaitę palaikė „United Airlines“ sprendimą išleisti nemokamų atostogų darbuotojus, atsisakiusius skiepytis nuo COVID-19 dėl religinių ar medicininių priežasčių.
„United Airlines“ orlaivis
„United Airlines“ orlaivis / 123RF.com nuotr.

Toks sprendimas priimtas po to, kai federalinis apeliacinis teismas šeštadienį sustabdė JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baiden) administracijos leidimą milijonams įmonių, kuriose dirba daugiau nei 100 darbuotojų, reikalauti savo darbuotojų būti pasiskiepijusiems nuo COVID-19.

„United Airlines“ rugpjūčio 6 dieną paskelbė, kad jos darbuotojai privalo paskiepyti arba gali būti atleisti iš darbo.

„Tai ne Teismo pareiga nuspręsti, ar „United Airlines“ vakcinacijos mandatas yra bloga politika“, – pirmadienį paskelbtame sprendime teigė Teksaso valstijos teisėjas Markas Pittmanas.

Teismas buvo paprašyta įvertinti, ar „United Airlines“ gali išsiųsti darbuotojus, pasinaudojusius medicinine ar religine priežastimi nesiskiepyti, atostogų tiek laiko, kiek to reikia, tačiau jų neapmokėti.

Teisėjas nusprendė, kad nebuvo įrodyta „neišvengiama, nepataisoma žala“ darbuotojams, kurią šie teigė patiriantys.

„Teismui tenka sudėtinga užduotis – suderinti asmens laisves ir įmonės galimybes vykdyti savo verslo sprendimus“, – kalbėjo teisėjas.

Jis pažymėjo, kad ieškovai įrodinėjo, jog „United Airlines“ padarė jiems nepataisomą žalą, „tiesiog priversdamas juos rinktis tarp pragyvenimo šaltinio ir teisės į tikėjimą, nesant pernelyg didelių darbdavio keliamų sunkumų“.

Teisėjas nusprendė, kad sunkumai, kylantys dėl pajamų praradimo, nėra „nepataisomi“ ir todėl negali būti kvalifikuojami kaip tokie.

„United Airlines“ teigimu, ji turi apie 67 tūkst. darbuotojų, iš kurių maždaug 2 tūkst. paprašė jiems taikyti išimtį iš reikalavimo skiepytis – du trečdaliai dėl religinių, o likęs trečdalis – dėl medicininių priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius