-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV užšaldė dviejų Rusijos bankų aktyvus, kurių vertė – 640 mln. dolerių

​JAV valdžia šalyje užšaldė dviejų V.Putino draugų bankų aktyvus beveik už 640 mln. dolerių, „Wall Street Journal“ cituoja newsru.com. Nukentėjo Jurijaus Kovalčiuko įkurtas bankas „Rosija“ ir brolių Rotenbergovų „SMP Bank“.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Šie bankai į juodąjį Amerikos sudarytą įmonių sąrašą buvo įtraukti vieni pirmųjų. Po sankcijų įvedimo, kurios buvo pritaikytos ir Jurijui Kovalčukui, Genadijui Timčenkai, Arkadijui ir Borisui Rotenbergams, V.Putinas vis kartojo, kad didžiuojasi draugyste su jais.

Didžiausius nuostolius patyrė „Rosija“ – užšaldyta net 572 mln. dolerių vertės aktyvų. WSJ skaičiuoja, kad tai sudaro apie 10 proc. visų 2013 aktyvų. „CMP Bank“ užšaldyti 62 mln. dolerių – apie 2 proc. aktyvų.

„Paypal“ sąskaitoje, priklausančioje Luhansko „liaudies respublikai“, JAV Finansų ministerija užšaldė 637 dolerius.

„SMP Bank“ atstovas spaudai Igoris Iljuchinas pranešė, kad aktyvai buvo užšaldyti dar praėjusiais metais – balandį, kaip bankui buvo pritaikytos sankcijos.

Abu bankai patenka į sąrašą kompanijų ir finansinių institucijų, kurioms JAV taiko ekonomines sankcijas.

Banko „Rosija“ įkūrėją J.Kovalčuką WSJ vadina V.Putino pinigine – po to, kai bankas pateko į sankcijų sąrašą, V.Putinas į jį pradėjo gauti savo algą, ten taip pat pervedami kai kurių Rusijos valstybės įmonių finansai.

Sankcijos taip pat taikomos „Sberbank“, „Bank Moskvy“, „Gazprombank“, „Roselxozbank“, „Vnešekonombank“, VTB. Į juodąjį sąrašą taip pat pateko tokios energetikos kompanijos kaip „Gazprom“, „Gazprom neft“, „Lukoil“, „Surgutneftagaz“ ir „Rosneft“. Amerikietiškos įmonės neturi teisės joms pardavinėti produkcijos, paslaugų ir technologijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius