Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK alkoholinių gėrimų milžinės „Diageo“ metinis pelnas sumažėjo daugiau nei per pusę

Didžiosios Britanijos alkoholinių gėrimų gamybos milžinė „Diageo“, gaminanti stautą „Guinness“ ir degtinę „Smirnoff“, antradienį pranešė, kad COVID-19 pandemijos sukeltas nuosmukis sumažino bendrovės metinį pelną daugiau nei per pusę.
Alkoholis
Alkoholis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Diageo“, gaminanti ir likerį „Baileys“ bei viskį „Johnnie Walker“, teigė, kad pelnas sumokėjus mokesčius sumažėjo iki 1,4 mlrd svarų (1,5 mlrd. eurų) per 12 mėnesių iki birželio 30 dienos.

Metais anksčiau bendrovė fiksavo 3,16 mlrd. grynąjį pelną.

„Po gerų, nuoseklių rezultatų pirmąjį [fiskalinių metų] pusmetį ... COVID-19 protrūkis sukėlė rimtų iššūkių mūsų verslui, turinčių įtakos visų metų veiklai“, – pranešime apie veiklos rezultatus teigė generalinis direktorius Ivanas Menezesas.

„AJ Bell“ investicijų direktorius Russas Mouldas pareiškė, kad bendrovė susidūrė su „gana bjauriomis pagiriomis“, paskelbusi visų metų rezultatus.

„Žmonės galbūt mėgino prasiblaškyti namuose vartodami alkoholinius gėrimus per pastaruosius kelis mėnesius, tačiau to nepakako kompensuoti pardavimų nuosmukį baruose, restoranuose ir kavinėse, taip pat dideliuose sporto renginiuose bei muzikos festivaliuose“, – pridūrė jis.

Metiniai pardavimai susitraukė 9 proc. ir sudarė 11,75 mlrd. svarų.

Taip pat bendrovė atidėjo 1,3 mlrd. svarų vertės sumažėjimo nuostoliams – tai atspindi COVID-19 poveikį ir sudėtingas prekybos sąlygas Azijos ir Afrikos regionuose.

Kaip ir kitos alkoholinių gėrimų gamintojos, pandemijos metu „Diageo“ tiekė alkoholį, skirtą gaminti antibakterinį rankų dezinfekavimo skystį, kurio poreikis išaugo visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius