Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

JK Filikstou uosto darbuotojai pradeda naują aštuonių dienų streiką

Maždaug 1,9 tūkst. didžiausio JK konteinerių perkrovimo uosto Filikstou darbuotojų antradienį pradėjo naują aštuonių dienų trukmės streiką, sukeldami susirūpinimą dėl šalies tiekimo grandinių.
Jungtinės Karalystės vėliava
Jungtinės Karalystės vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Streikas sutampa su Liverpulio uosto darbuotojų akcija, o kartu bus paveikta 60 proc. šalies konteinerių uostų pajėgumų.

Streikas Filikstou, per kurį vyksta beveik pusė JK konteinerių eismo, yra jau antrasis po aštuonių dienų streiko praėjusį mėnesį – pirmojo nuo 1989 metų.

Darbuotojai reikalauja padidinti atlyginimą 10 proc., kad jie atitiktų kelių dešimtmečių aukštumas pasiekusią infliaciją, o dauguma uoste dirbančių profsąjungos „Unite“ narių uoste pritarė streikui.

Dabartinė akcija tęsis iki spalio 5 dienos, nes uosto operatorė „Hutchison Port Holdings“, priklausanti Honkonge įsikūrusiam konglomeratui, atsisakė pradėti tolesnes derybas.

Bendrovė pasiūlė padidinti atlyginimą 7 proc., o tai prilygsta realiojo atlyginimo sumažinimui, nes infliacija neseniai pasiekė 9,9 proc. ir, kaip prognozuojama, dar augs.

Uosto operatorė išreiškė nusivylimą dėl naujojo streiko, bet perspėjo, kad „nėra jokios galimybės susitarti su profsąjunga“.

„Uostas šiuo metu įgyvendina labai teisingą darbo užmokesčio padidinimą 7 proc. plius 500 svarų (534 JAV dolerių, 554 eurų)“, – teigė uosto atstovas spaudai.

„Unite“ generalinė sekretorė Sharon Graham sakė, kad uostas yra „be galo turtinga įmonė, galinti visiškai sau leisti mokėti savo darbuotojams teisingą atlyginimo padidinimą, tačiau nusprendė to nedaryti, kad padidintų ir taip didžiulius pelnus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius