-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK maisto sektoriaus darbuotojai atleisti nuo reikalavimo izoliuotis

Dėl darbuotojų trūkumo ištuštėjus Jungtinės Karalystės (JK) parduotuvių lentynoms, tūkstančiai šalies maisto sektoriaus darbuotojų bus atleisti nuo reikalavimo izoliuotis po kontakto su koronavirusine infekcija COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu, penktadienį pareiškė aplinkos sekretorius George'as Eustice'as.
Londonas
Londonas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

JK vėl daugėjant užsikrėtimo koronavirusu atvejų, daugelis sektorių ėmė skųstis, jog vis daugiau darbuotojų gauna Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) COVID-19 programėlės pranešimus apie tai, kad jie turėjo kontaktą su užsikrėtusiu asmeniu ir turi izoliuotis.

Dėl tokių taisyklių daugybė darbuotojų buvo priversti likti namuose, o tai sukėlė didelių sutrikimų svarbiuose sektoriuose, pavyzdžiui, ėmė stigti darbuotojų, dėliojančių prekes lentynose.

Dabar gi nuo taisyklių, pagal kurias reikalaujama izoliuotis, bus atleista daugiau kaip 10 tūkst. darbuotojų keliuose sektoriuose, įskaitant prekybos centrų sandėlius, pieno perdirbimo gamyklas ir dideles duonos kepyklas, televizijai „Sky News“ pareiškė G.Eustice‘as.

„Mums reikia užtikrinti, kad būtų palaikomas tinkamas aprūpinimas maistu“, – pažymėjo jis.

Augant nuogąstavimams dėl sutrikimų maisto tiekimo grandinėje, britų laikraščiai savo ketvirtadienio numerių pirmuose puslapiuose pažėrė tuščių prekybos centrų lentynų nuotraukų.

Atleisti maisto sektoriaus darbuotojus nuo reikalavimo izoliuotis vyriausybė nusprendė šią savaitę pamačiusi, kaip sparčiai daugėja neatvykstančiųjų į darbą dėl reikalavimo izoliuotis, pareiškė ministras ir pridūrė, kad nuo šio reikalavimo bus atleisti darbuotojai, dirbantys 500 svarbių maisto sektoriaus objektų.

Nors tokie darbuotojai, kuriems bus atsiųstas minėtos programėlės pranešimas, galės tęsti darbą, jie turės darbo vietoje kasdien testuotis dėl COVID-19.

Vyriausybė vėlai ketvirtadienį paskelbtame pranešime nurodė, kad šios priemonės bus taikomos nuo šios savaitės.

Britanijoje pastarosiomis savaitėmis gerokai padaugėjo naujų užsikrėtimo atvejų ir tai didele dalimi lėmė plintanti itin užkrečiama naujoji koronaviruso delta atmaina, tačiau vyriausybė visgi neatsisakė planų Anglijoje nuo pirmadienio atšaukti didžiąją dalį dėl pandemijos nustatytų apribojimų.

Šeštadienį naujų per parą nustatytų atvejų skaičius pasiekė 54 tūkst. ir buvo didžiausias nuo sausio mėnesio.

Reikalavimas dešimčiai dienų izoliuotis gavus pranešimą apie kontaktą su užsikrėtusiu asmeniu šalyje turėtų galioti bent iki rugpjūčio 16-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius