-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK pradėjo antrąjį tyrimą dėl „Google“ dominavimo reklamos technologijų srityje

Didžioji Britanija ketvirtadienį pradėjo antrąjį tyrimą dėl JAV technologijų milžinės „Google“ dominavimo internetinės reklamos technologijų srityje.
„Google“
„Google“ / 123RF.com nuotr.

JK Konkurencijos ir rinkų priežiūros tarnybos (CMA) pranešime teigiama, kad reguliuotoja ištirs grupės paslaugas, naudojamas palengvinti internetinės reklamos pardavimą tarp leidėjų ir reklamuotojų.

Pasak institucijos, technologijų milžinė užima „stiprias pozicijas“ įvairiuose reklamos technologijų pasiūlymų lygiuose ir ima mokesčius tiek iš leidėjų, tiek iš reklamuotojų.

„Esame susirūpinę, kad „Google“ gali pasinaudoti savo padėtimi reklamos technologijų srityje, kad teiktų pirmenybę savo paslaugoms, taip kenkdama savo konkurentams, klientams ir galiausiai vartotojams“, – pridūrė CMA generalinis direktorius Andrea Coscelli.

„Tai būtų blogai milijonams žmonių, kurie kiekvieną dieną naudojasi prieiga prie daugybės nemokamos informacijos internete“, – pridūrė jis.

Tuo metu vos prieš du mėnesius Europos Sąjunga ir Didžioji Britanija pradėjo antimonopolinius tyrimus dėl „Google“ ir „Facebook“ savininkės „Meta“ susitarimo, kuriuo, kaip manoma, buvo siekiama sustiprinti bendrovių dominavimą internetinės reklamos srityje.

Dėl vadinamojo 2018 metų „Jedi Blue“ susitarimo byla taip pat buvo iškelta Jungtinėse Valstijose, įvairių šalių reguliavimo institucijos siekiant pažaboti didžiųjų technologijų galią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius