Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK reguliuotoja leido „Amazon“ įsigyti „Deliveroo“ akcijų paketą

Didžiosios Britanijos reguliavimo institucijos antradienį pranešė patvirtinančios „Amazon“ pasiūlymą įsigyti dalį maisto pristatymo bendrovės „Deliveroo“, kai atliko kruopštų tyrimą, padėjusį nustatyti, kad sandoris nepakenks konkurencijai rinkoje.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pradinėje Konkurencijos ir rinkų tarnybos (CMA) apžvalgoje, kurioje įvertinta, ar vartotojai nepatirs nuostolių dėl žymiai sumažėjusios konkurencijos, išryškėjo galimos problemos.

Visgi atlikus išsamesnį tyrimą padaryta išvada, kad, atsižvelgiant į „Amazon“ įsigyjamos dalies dydį, sandoris nepakenks konkurencijai „nei maisto tiekimo iš restoranų, nei iš parduotuvių“ segmente.

JK įsikūrusi „Deliveroo“ praėjusių metų gegužę paskelbė, kad JAV internetinės prekybos milžinė taps didžiausia investuotoja 575 mln. JAV dolerių finansavimo rate ir įsigis 16 proc. įmonės akcijų.

Po šešis mėnesius trukusio tyrimo CMA pareiškė, kad susitarimą patvirtino dėl konkurencijos priežasčių, išanalizavusi įmonės vidaus dokumentus ir apklaususi daugiau nei 3 000 vartotojų.

CMA pridūrė, kad prireikė išsamių suinteresuotų trečiųjų šalių pareiškimų.

„Mūsų sprendimas atspindi „Amazon“ investicijų į „Deliveroo“ mastą ... ir paskatas konkuruoti abiejose rinkose“, – pareiškime teigė tyrimui vadovavęs Stuartas McIntoshas.

Visgi jis perspėjo, kad jei „Amazon“ padidins savo akcijų paketą „Deliveroo“, šis pokytis gali lemti tolesnį CMA tyrimą.

Įkurta 2013 metais, „Deliveroo“ dabar pristato maistą klientams daugiau nei 200 miestų 12-oje šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius