Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK rizikos draudimo fondas pateikė pradinį pasiūlymą dėl „Toshiba“ perėmimo

Didžiosios Britanijos rizikos draudimo fondas pateikė pasiūlymą dėl „Toshiba“ perėmimo, tačiau jam dar gali tekti nueiti ilgą kelią, kol gaus reguliuotojų patvirtinimą ir papildomą finansavimą, penktadienį įspėjo vyresnysis japonų įmonės valdybos narys.
„Toshiba“
„Toshiba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad „CVC Capital Partners“ svarsto pasiūlyti 30 proc. didesnę kainą nei dabartinė „Toshiba“ akcijų kaina, įvertindama sandorį daugiau nei 20 mlrd. JAV dolerių.

Visgi „Toshiba“ narys Osamu Nagayama teigė, kad norint iki galo įvertinta pasiūlymą, reikia gauti reikšmingų paaiškinimų.

Jis pažymėjo, kad „CVC Capital Partners“ siūlo gauti finansavimą iš kitų investuotojų ir bankų, o tai, „Toshiba“ manymu, „pareikalaus nemažai laiko ir pastangų“.

Šis pasiūlymas „taip pat priklauso nuo įvairių klausimų, tokių kaip reguliuotojų leidimai“, pridūrė jis savo pareiškime.

„Toshiba“ valdyba kruopščiai peržiūrės pradinį pasiūlymą, kai jis bus išsamiau paaiškintas“, – pridūrė jis.

Paskelbus šį pareiškimą, „Toshiba“ akcijos po pietų prekybos smuko daugiau nei 5 procentais.

Kai šios savaitės pradžioje pasirodė žinia apie pasiūlymą, akcijų vertė paaugo net 18 procentų.

Pagal „CVC Capital Partners“ pasiūlymą, „Toshiba“ akcijomis nebūtų prekiaujama biržose, siekiant užtikrinti greitesnį sprendimų priėmimo procesą.

Bendrovės pašalinimas iš biržos taip pat leistų jai sutelkti išteklius atsinaujinančiai energijai ir kitiems pagrindiniams verslams, pridėta ataskaitoje.

„Toshiba“ praeityje susidūrė su skandalais dėl klaidingos apskaitos ir didžiuliais nuostoliais, susijusiais su branduoliniu padaliniu JAV. Įmonė taip pat buvo priversta parduoti pelningą lustų verslą, kad kompensuotų didžiulius nuostolius.

Po skaudžios restruktūrizacijos jos pajamos pakilo ir sausį įmonė grįžo į prestižinį pirmąjį Tokijo vertybinių popierių biržos skyrių.

„Toshiba“ akcijų kaina penktadienį nukrito 5,43 proc. ir siekė 4265 jenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius