Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Johnson & Johnson“ turės sumokėti 344 mln. JAV dolerių baudą Kalifornijos valstijoje

JAV teisėjas ketvirtadienį nurodė „Johnson & Johnson“ sumokėti 344 mln. JAV dolerių už netinkamų ir defektinių pilvo organų prilaikymui skirtų tinklelių, kurie buvo implantuoti dešimtims tūkstančių moterų Kalifornijoje, tiekimą.
„Johnson & Johnson“
„Johnson & Johnson“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

San Diego teismui pateiktas ieškinys yra tik vienas iš visame pasaulyje bendrovės atžvilgiu pateiktų ieškinių.

San Diego apygardos Aukštesniojo teismo teisėjas Eddie Sturgeonas nutarė, kad „Johnson & Johnson“ apie bendrovės gaminių galimai keliamą riziką ir šalutinį poveikį žinojo prieš pateikdama juos į rinką, tačiau neatskleidė šios rizikos gydytojams ir pacientams skirtoje švietimo ir rinkodaros medžiagoje.

Teisėjas savo nutarime teigė, kad „komplikacijos gali būti tokios sunkios, jog gali reikėti tinklelius pašalinti, tačiau, skirtingai nuo kitų implantų, šiuos tinklelius pašalinti yra sunku ir pavojinga, ir gali prireikti kelių operacijų.“

Didžiausia pasaulyje sveikatai skirtų prekių gamintoja taip pat žinojo, kad kai kurios sunkiausios komplikacijos gali būti negrįžtamos“, – rašė teisėjas.

Prokuroras nurodė, kad nuo 2008 iki 2014 metų „Johnson & Johnson“ pardavė daugiau nei 470 tūkst. pilvo organų prilaikymui skirtų tinklelių visose Jungtinėse Valstijose, įskaitant 30 tūkst. vienetų Kalifornijoje.

Pacientės, kurioms buvo implantuoti tinkeliai, teigė, kad tarp šalutinių poveikių yra šlapimo nelaikymas, infekcijos, kraujavimas ir lėtinis skausmas.

„Johnson & Johnson“ žinojo apie savo produkto keliamą pavojų, tačiau pelnas nusvėrė milijonų moterų sveikatos svarbą“, – po nutarimo pareiškė Kalifornijos generalinis prokuroras Xavieras Becerra.

„Šiandien mes pasiekėme teisingumą moterims ir šeimoms, kurias visam laikui išgąsdino „Johnson & Johnson“ nesąžiningumas“, – pridūrė prokuroras.

„Generalinė prokuratūra pateikė ieškinį įmonei 2016 metais, kai po daugelį metų trukusio kelių valstybių tyrimo buvo padaryta išvada, kad „Johnson & Johnson“ vykdė apgaulingą rinkodarą.

Prokuroras nurodė, kad nuo 2008 iki 2014 metų „Johnson & Johnson“ pardavė daugiau nei 470 tūkst. pilvo organų prilaikymui skirtų tinklelių visose Jungtinėse Valstijose, įskaitant 30 tūkst. vienetų Kalifornijoje.

Visame pasaulyje tinklelis buvo implantuotas daugiau nei 2 mln. moterų.

Be ieškinio Kalifornijoje, bendrovė išsprendė panašias pretenzijas su Vašingtono valstija, sutikdama sumokėti 9,9 mln. JAV dolerių, o 42 valstijoms bendrai sumokės 117 mln. JAV dolerių.

„The New York Times“ atsiųstame pranešime bendrovė teigė, kad planuoja apskųsti nutarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius