-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Jokių palauk: jeigu nori, mėgiamiausią knygą draugui gali išsiųsti ir antrą valandą nakties

Norėdami išsiųsti knygą kitame Lietuvos mieste gyvenančiam draugui, neprivalote laukti, kol atsidarys pašto skyrius. Lietuvoje dabar yra 71 LP EXPRESS 24 savitarnos terminalas, kuriuo galite pasinaudoti, kada tik panorėję – kad ir vidury nakties.
LP EXPRESS 24
LP EXPRESS 24 / Kadras iš „Youtube“ reportažo

15min.lt išbandė savitarnos terminalą. Paprašėme pažįstamo, gyvenančio Panevėžyje, atsiųsti  dvi kišenines knygas. Į Panevėžio LP EXPRESS 24 siuntų savitarnos terminalą jos buvo įdėtos antradienį. Jau trečiadienio rytą gavome pranešimą apie tai, kad siunta yra Vilniuje, ją jau galima atsiimti. Greitis pasirodė tiesiog žaibiškas, nes, patirtis sufleruoja, kad net laiškas dažnai pas adresatą keliauja ilgiau, ypač, pavyzdžiui, Kalėdų laikotarpiu.

Veikia visą parą

Savitarnos terminalai turėtų džiuginti tuos, kuriems sunku darbo metu nubėgti iki pašto. Dauguma terminalų stovi lauke, todėl išsiųsti ar atsiimti siuntą galima bet kuriuo metu, nors ir naktį. Savitarnos terminalai veikia visoje Lietuvoje – 71 jų yra įsikūrę 41 mieste. 

Jeigu nusprendžiate siųsti siuntinį per terminalą į kitą miestą, galite jį siųsti nebūtinai į kitą terminalą. LP EXPRESS darbuotojai siuntinį gali pristatyti, kur panorėsite – į kitą terminalą, tiesiai į namus, į užsienį (22 valstybes). Kol kas siuntos, išsiųstos per savitarnos terminalą LP EXPRESS 24, atsiimti Lietuvos pašto skyriuose nėra galimybės.

Kitaip nei pašto skyriuose, terminaluose yra mokama ne už siuntos svorį, bet jos dydį. Terminaluose galioje tokie dydžiai, kokius jau pažįstame iš drabužių pirkimo, –  S, M, L ir XL. 

Kaina, priklausomai nuo dydžio, svyruoja nuo 7,99 Lt už S siuntinį iki 15,99 Lt už didžiausią (XL) siuntinį. Jeigu norite, kad siuntinį kurjeris pristatytų tiesiai į namus, tai kainuos šiek tiek brangiau – nuo 11,49 Lt iki 24,49 Lt, taip pat priklausomai nuo siuntos dydžio. Svoris – visai nesvarbus. Tiesa, siunta negali būti sunkesnė nei 30 kilogramų.

Siuntos
Siuntos

Kaip siųsti?

Siųsdami siuntas per terminalus, privalote jas tinkamai supakuoti. Galioja tokie patys reikalavimai, kaip ir atiduodant siuntas pašto skyriuose. Daugiau informacijos apie tai galite rasti čia.

Supakavę siuntą, susiraskite artimiausią savitarnos terminalą. Paspauskite pirmiausia „Siųsti siuntą“, po to – „Spausdinti siuntos lipduką“. Tuomet reikės išsirinkti, kokio siuntos pristatymo – į namus ar kitą terminalą – jums reikia. Prieš pasirinkdami sumą, kiek mokėsite už siuntą, pamatuokite, į kokį terminalo skyrių ji tilps, tuomet pasirinkite ekrane atitinkamą siuntos dydį (S, M, L, XL).

Kitas žingsnis – asmens duomenų suvedimas. Turėsite įvesti vardą, pavardę, telefono numerį ir elektroninio pašto adresą (pasirinktinai). Tuomet reikės įvesti ir gavėjo kontaktus, kuriais bus pranešta apie siuntos gavimą. Pasirinkę miestą ir patogiausią terminalą, galėsite apmokėti siuntą banko kortele.

Kai apmokėsite siuntimą, terminalas atspausdins lipduką, kurį turėsite priklijuoti ant siuntos. Tuomet jį reikės nuskenuoti, kad atsidarytų jums tinkamo dydžio dėžutė terminale.

Už siuntimą sumokėti galite ir neatvykę prie terminalo, o pasinaudoję elektronine bankininkyste. Tereikia užsiregistruoti www.lpexpress.lt internetinėje svetainėje. 

Užsiregistravus LP EXPRESS tinklalapyje, taip pat galima iš anksto užpildyti informaciją apie siuntą – gavėjo ir siuntėjo adresus, kitą kontaktinę informaciją. Po to, apmokėjus už siuntimą internetu, prie terminalo užteks tik atsispausdinti siuntos lapelį.

VIDEO: Siuntos išsiuntimas

Kaip atsiimti?

Kai gausite siuntą, apie tai jums praneš trumpąja žinute. Joje arba elektroniniame laiške bus nurodyti ir du kodai, kuriuos turėsite surinkti terminale, prieš tai pasirinkę „Atsiimti siuntą“.

Kai įvesite teisingus kodus, atsidarys terminalo dėžutė, kurioje ir yra jūsų siunta. Pasiėmę siuntą, tiesiog uždarykite dureles. 

Siuntą greičiausiai gausite per 24 valandas nuo tada, kai ji jums buvo išsiųsta. Tiesa, ji gali keliauti kiek ilgiau, jei į terminalą buvo įdėta jau po siuntų išėmimo laiko (informaciją apie terminalus ir siuntų išėmimą rasite www.lpexpress.lt).

VIDEO: Siuntos atsiėmimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius