„Judex“ rasta entero bakterijų, rodančių nešvarą įmonėje

Maisto ir Veterinarijos tarnyba, patikrinusi nebeveikiančios šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ patalpas, rado entero bakterijų. Tai rodo, kad gamybos procesas ir patalpos yra nepakankamai švarios ir netinkamai dezinfekuojamos. Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovas sako, jog įmonė vėl bus tikrinama kitą savaitę.
„Judex“ sustabdyta produkcijos gamyba
„Judex“ sustabdyta produkcijos gamyba / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Prieš savaitę po patalpų dezinfekavimo mes paėmėme mėginius. Šiandien atėjo atsakymai. Juose aiškiai parašyta – nustatytos entero bakterijos. Į šias bakterijas įeina žarninės lazdelės, bet entero bakterijos yra didesnis indikatorius.

Nurodėme įmonei pakartotinai atlikti dezinfekciją ir valymą visų gamybos patalpų. Jie turėtų tai atlikti pirmadienį ir mūsų inspektoriai vėl paims mėginius ir lauksime atsakymų. Kol nesulauksime atsakymų, tol negalėsim atnaujinti gamybos“, – BNS sakė laikinai einantis Maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos skyriaus viršininko pareigas Mantas Staškevičius.

Anot jo, entero bakterijos žmogaus sveikatai nėra pavojingos.

„Entero bakterija yra pagrindinis užterštumą rodantis rodiklis. Į jas įeina daug bakterijų. Laboratorija dabar nenustatė patogeninių mikroorganizmų, kaip listerija ar salmonela“, – teigė M.Staškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius