Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungiasi tabako pramonės milžinės – kuriama didžiausia pasaulyje bendrovė

Didžiosios Britanijos rūkalų gamintoja „British American Tobacco“ (BAT) antradienį pranešė beveik už 50 mlrd. JAV dolerių perimanti JAV bendrovės „Reynolds American“ kontrolę, kas leis sukurti didžiausia pasaulyje listinguojamą tabako bendrovę.
Cigaretė
Cigaretė / 123rf.com nuotr.

BAT įsigis 57,8 proc. „Reynolds American“ akcijų, kurių iki šio neturėjo. Kiek anksčiau amerikiečių kompanija atmetė 47 mlrd. JAV dolerių BAT pateiktą perėmimo pasiūlymą.

Šiuo sandoriu bus sujungta nemažai tarptautinių cigarečių prekių ženklų, įskaitant BAT gaminamas cigaretes „Lucky Strike“, „Rothmans“ ir „Kent“ bei „Reynolds American“ gaminamas „Newport“, „Camel“ ir „Pall Mall“.

Bendra kompanija turės itin tvirtas pozicijas Jungtinėse Valstijose ir neprastas pozicijas sparčiai augančiose rinkose, įskaitant Pietų Ameriką, Artimuosius Rytus ir Afriką.

BAT skelbia, kad šis sandoris sukurs „tikrai pasaulinį“ verslą sparčiai augančiai naujos kartos produktų, kaip elektroninės cigaretės, rinkai.

„Labai džiaugiamės pasiekę susitarimą su „Reynolds American“ ir nekantraujame pateikti rekomenduojamą pasiūlymą akcininkams“, – sakė BAT vadovas Nicandro Durante.

Remiantis susitarimo sąlygomis, „Reynolds American“ akcininkai gaus po 29,44 JAV dolerio už vieną akciją ir 0,5260 BATO paprastosios akcijos, kas yra 26 proc. daugiau už „Reynolds American“ kainą biržoje spalio 20 d., kai buvo pateiktas atmestas ankstesnis BAT pasiūlymas.

„Reynolds American“ yra antra pagal dydį JAV tabako rinkos žaidėja, kuriai priklauso trys iš keturių perkamiausių cigarečių prekių ženklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius