-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Juodąjį penktadienį“ prekybos milžinės „Amazon“ darbuotojai Vokietijoje pradėjo streiką

Siekdami didesnių atlyginimų ir geresnių darbo sąlygų šimtai „Amazon“ darbuotojų Vokietijoje penktadienį neišėjo į darbą, JAV internetinės prekybos milžinei pradėjus savo „Juodojo penktadienio“ išpardavimą. Planuojama, kad įtakingos „Verdi“ profsąjungos paskelbtas streikas tęsis iki antradienio ryto ir taip pat apims „Kibernetinį pirmadienį“ – dar vieną nuolaidų akciją, kuri yra labai svarbi „Amazon“ pardavimų apimtims.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Verdi“ atstovė Eva Voelpel teigė naujienų agentūrai AFP, kad „keli šimtai“ darbuotojų pradėjo streiką „Amazon“ logistikos centruose Leipcige, Bad Hersfelde, Koblence, Reinberge, Verne ir Grabene.

„Darbuotojų darbas negali būti apmokomas žemiausia verte“, – sakoma „Verdi“ pareiškime, kuriame reikalaujama kolektyvinės darbo sutarties, siekiant garantuoti „pragyvenimą užtikrinantį atlyginimą ir geras, sveikas darbo sąlygas“.

Profesinė sąjunga apkaltino „Amazon“, kad bendrovė „nepaiso darbuotojų pagrindinių teisių“ ir verčia juos dirbti „patiriant didžiulį spaudimą“.

„Dėl to daugelis darbuotojų suserga“, – teigė „Verdi“.

Pati „Amazon“ mėgino nuraminti klientus, žadėdama, kad užsakymai „bus pristatyti laiku“.

Bendrovė ilgai priešinosi profsąjungos raginimui pradėti derybas, gindama savo darbo aplinką ir tvirtindama, kad yra „viena geriausių logistikos pramonės darbdavių“.

„Mes mokame viršutinę intervalo, paprastai mokamo už panašų darbą, ribą atitinkantį atlyginimą, siūlome papildomas išmokas ir kasmet peržiūrime atlyginimus“, – teigė įmonė.

Didžioji dalis jos 13 tūkst. darbuotojų 13-oje logistikos centrų visoje Vokietijoje dirbs „kaip įprasta“, pridūrė „Amazon“.

Pastaraisiais metais „Amazon“ susidūrė nuo pakartotiniais streikais Vokietijoje ir kitose šalyse.

Per praėjusių metų „Juodąjį penktadienį“ bendrovės darbuotojai protestavo Ispanijoje, Vokietijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius