Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jūros vilko“ savininkams vėl nemalonumai – inspektoriai iš Klaipėdos neišleidžia kito jų laivo

Po teismų maratono Murmanske areštuotą laivą „Jūrų vilkas“ pagaliau atgavusią bendrovę „Arctic Fishing“ krečia nauji nemalonumai. Šįkart Lietuvos inspektoriai iš Klaipėdos uosto neišleidžia kito įmonės laivo „Beam“.
„Jūros vilkas“
„Jūros vilko“ savininkams nauji nemalonumai / Žemės ūkio ministerijos nuotr.

Laivas „Beam“ jau turėjo būti išplaukęs į žvejybos rajoną. Tačiau inspektoriai suskubo stabdyti jo kelionę. Sunerimti paskatino laivo įgulos skundas dėl netinkamų sutarčių. Jos esą neatitinka, tarptautinės konvencijos reikalavimų ir pasirašytos jūrininkų nenaudai. Skundžiamasi ir dėl įgulai nesumokėto avanso.

„Negalime iš uosto išleisti laivo, kol nebus patikrintas jūrininkų skundo pagrįstumas. Mes privalome išsiaiškinti, kas sutartyse yra ne taip. Jei paaiškėtų, kad jos iš tiesų pažeidžia jūrininkų interesus, bendrovė privalėtų sutartis pakoreguoti ir tik tada laivas būtų išleistas iš uosto“, – pasakojo Lietuvos saugios laivybos administracijos Laivybos kontrolės skyriaus vedėjas Linas Kasparavičius. 

Kad laive laikėsi inspektoriai, patvirtino ir bendrovės „Arctic Fishing“ vadovas Giedrius Gruzdys.

„Inspektoriai laivuose lankosi nuolat – ir įspėję, ir neįspėję. Nieko čia tokio nematau“, – lakoniškai situaciją patvirtino G.Gruzdys.

Verslininkas neneigė, kad prieš pat planuotą išplaukimą į jūrą dirbti bendrovėje atsisakė keli jūrininkai. Juos įguloje, esą, jau pakeitė kiti nariai.

Laivas „Beam“ jau ne pirmą kartą patenka į kontrolierių akiratį. Jis kurį laiką buvo areštuotas už jūrininkams nesumokėtas algas ir didžiules skolas. Net ir atsikratęs jų kupros, kitus laivus aptarnaujantis ir sugautą laimikį į sausumą gabenti pritaikytas laivas „Beam“ negali pradėti darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius