Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.A.V.A. 2018 apdovanojimuose – dėmesys inovacijoms, jaunam verslui ir socialinei atsakomybei

„Kauno augančio verslo apdovanojimai“ (K.A.V.A. 2018) įsibėgėja: jau birželio 12 d. iškilmingoje šventėje bus pristatyti ir pagerbti iškiliausi į devynias apdovanojimų nominacijas pretendavę Kauno verslo atstovai.
K.A.V.A 2018
K.A.V.A 2018 / K.A.V.A

Nominacijos, sukurtos kartu su apdovanojimų partneriais, atspindi aktualiausias miesto verslo tendencijas. Šįkart – apie tris iš jų: jauno verslo sektoriaus lyderius pažyminti nominacija „Kauno startuolis“, besikeičiantį požiūrį liudijanti „Atsakingo verslo“ nominacija ir Kauno, kaip inovatyvaus verslo traukos centro, sėkmę liudijanti nominacija „Inovacija 2018“.

Jauname versle – ir patyrę žaidėjai

Jauno ir progresyvaus verslo sėkmė apdovanojimuose bus įvertinta nominacijoje „Kauno startuolis“, kurią remia ir pristato K.A.V.A. 2018 apdovanojimų partneris „KTU Startup space“: nominacijos nugalėtojai bus išrinkti įvertinus tiek startuolio idėjos unikalumą, tiek jo sklandžios plėtros užtikrinimą bei, ne mažiau svarbu, potencialą veikti tarptautiniu mastu.

Pasak KTU „Startup space“ verslo vystymo specialisto Tomo Proscevičiaus, nominacijos „Kauno startuolis“ laimėtojui keliami dideli reikalavimai: tai tūrėtų būti įkvepiantis ir sektinas pavyzdys ne tik visai Kauno miesto startuolių ekosistemai, bet ir Lietuvos, ar net Baltijos regiono jaunojo verslo įmonėms.

Kaip pastebi atvirą startuolių bendruomenę buriantys ir auginantys KTU „Startup space“ specialistai, aktyvumo startuolių sektoriuje Kaune išties nestinga, o pastaruoju metu ryškėja ir nauja tendencija – startuolius mieste pradeda kurti ne tik studentai, bet ir 30-40 metų asmenys, savo srities ekspertai, turintys solidžios patirties ir specializuoto išmanymo tam tikrose konkrečiose srityse.

„Vis dažniau į startuolių ekosistemą neria žmonės, ne vienerius metus dirbę įmonėse, puikiai išmanantys vidinius darbo procesus ar technologijų trūkumus ir, pasitelkę šią patirtį, kuriantys iškylančioms problemoms sprendimus. Pastebime, kad vyresnio amžiaus startuolių suburtos komandos yra labiau orientuotos į rezultatą: stengiamasi vos per metus laiko išvystyti galutinį produktą ir jį pristatyti rinkoje, o tai, žinoma, lemia gerokai aukštesnį produktyvumą,“ – apie pokyčius startuoliškame Kauno versle pasakoja T. Proscevičius.

Socialinė atsakomybė: svarbi ne tik bendruomenei, bet ir pačiam verslui

Ar socialiai atsakingo verslo veikla reiškia naudą tik visuomenei? Lina Blaževičiūtė, Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA) direktorė, tvirtina, kad tikrai ne: „Ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje įmonės vis daugiau dėmesio skiria teigiamiems pokyčiams, suprasdami, kad įvairiais būdais įgyvendinami socialinės atsakomybės projektai – tai nauda ne tik visuomenei, bet ir, ne ką mažiau, pačiam verslui“.

Socialinė atsakomybė yra svarbi vertę kurianti verslo strategijos dalis.

L. Blaževičiūtė pastebi, kad įmonės, gebančios įsivertinti savo verslo poveikį aplinkai ir visuomenei, įvairiomis priemonėmis prisideda prie teigiamų pokyčių tiek įmonės viduje, tiek bendruomenėje. Būtent tai – ekonominę, socialinę ir aplinkosauginę atsakomybę prisiimantį verslą ir taip savo veikla prie Kauno miesto bei gyventojų gerovės prisidedančias įmones, apdovanojimų K.A.V.A. metu įvertins bei pagerbs „Atsakingo verslo“ nominacija, kurią pristato LAVA asociacija.

„Ši nominacija svarbi tiek kaip įkvepiantis ir sektinas pavyzdys kitiems, tiek kaip priminimas, kad socialinė atsakomybė yra svarbi vertę kurianti verslo strategijos dalis“, – sako LAVA asociacijos vadovė L. Blaževičiūtė.

Miesto kokybę augina inovatyvios įmonės

Sėkmingiausiai inovacijų plėtrą vykdžiusiam ir jas skatinusiam verslui skirtą nominaciją „Inovacija 2018“ pristato generalinis apdovanojimų partneris „Kauno mokslo ir technologijų parkas“. Parko Inovacijų ir verslumo departamento direktorius Pauliaus Nezabitauskas pabrėžia, kad Kaunas turi vieną stipriausių ir didžiausių mokslo ir verslo slėnių infrastruktūrų Lietuvoje, kur startuoliai bei mažos verslo įmonės kartu su mokslininkais kuria inovatyvias technologijas, skirtas gerinti žmonių sveikatą, taupyti energijos išteklius, valdyti namų ir miesto infrastruktūrą.

„Vis dėlto vienas pagrindinių inovatyvumą atspindinčių rodiklių yra investicijos į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą. Kauno mokslo ir technologijų parke veikiančiose įmonėse šis rodiklis sudaro 4,15 proc. nuo visų pajamų, kai tuo tarpu Lietuvoje šios investicijos privačiame sektoriuje tesudaro 0,28 proc. (2015 m. duomenimis), o visoje ES – 1,3 proc. (2015 m. duomenimis). Jaučiame pareigą kalbėti apie šiuos puikius rezultatus, skleisti gerąją žinią ir įvertinti tai, kad Kauno inovatyvios įmonės įdeda daug įdirbio, auga pačios ir kartu prisideda prie miesto kokybės augimo,“ – pažymi P. Nezabitauskas.

Įmonės, norinčios kandidatuoti į paskelbtas nominacijas, turi užpildyti dalyvio paraišką tinklalapyje www.kaunasin.lt/kava2018. Paraiškas pildyti ir nominantus siūlyti gali ir kiti asmenys ar organizacijos. Užpildytos paraiškos turi būti pateiktos iki 2018 m. birželio 1 d.

Daugiau informacijos apie K.A.V.A. 2018 apdovanojimus: el. paštu kava@kaunasin.lt ir internete adresu www.kaunasin.lt/kava2018.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius