-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti, kad verslas ir ieškantieji darbo surastų vienas kitą?

Darbas dar nepabaigus studijų – kiekvieno jauno specialisto svajonė. Ar ją įmanoma pasiekti? Kokie svarbiausi žingsniai gali padėti užtikrinti sėkmingą jaunuolių kelią svajonių karjeros link? Savo sėkmės receptu dalijasi Kauno technikos profesinio mokymo centro absolventas Justas Grybauskas, šiuo metu besidžiaugiantis darbu įmonėje, kurioje dar visai neseniai atliko praktiką.

Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) inicijuotas projektas „Profesijos, pritaikytos verslui“ padėjo fiksuoti ne vieną tokį sėkmės atvejį – ši istorija yra tik pirmasis pavyzdys, įrodantis, kad išsvajotos karjeros siekimas neabejotinai įmanomas. Visgi geriausiems rezultatams pasiekti svarbus itin glaudus profesinio mokymo įstaigų ir verslo įmonių bendradarbiavimas. Būtent artimos partnerystės skatinimas ir yra pagrindinis dar vasarą startavusios komunikacijos kampanijos „Profesijos, pritaikytos verslui“ siekinys.

Pirmąją sėkmės istoriją, kaip profesijas pritaikyti šiandienos verslo poreikiams, stebėkite vaizdo įraše:

VIDEO: Profesijos, pritaikytos verslui: ką daryti, kad verslas ir ieškantieji darbo surastų vienas kitą?

Dar daugiau profesinio mokymo įstaigų ir verslo bendradarbiavimo pasakojimų išvysite jau netrukus.

Projekte dalyvauja per pusšimtis profesinių mokymo įstaigų

Vasaros pabaigoje naujienų portale 15min startavo kartu su VšĮ Centrinė projektų agentūra rengiamas projektas „Profesijos, pritaikytos verslui“. Tai internetinė platforma, kurioje verslo įmonės ir Lietuvos profesinio mokymo įstaigos gali sužinoti apie tarpusavio bendradarbiavimo galimybes. Daugiau kaip dešimt įmonių jau užmezgė kontaktą su pasirinkta profesine mokykla. Projekte jų dalyvauja virš 50.

Specialistų ieškantys verslo įmonių atstovai kviečiami pasinaudoti skaitmenine platforma – „Profesijos, pritaikytos verslui“. Joje profesinio ugdymo įstaigos galima ieškoti pasirinkus vietovę ar pageidaujamą profesiją.

Tokiu būdu galima greitai ir patogiai sužinoti, kurioje mokykloje rengiamas pageidaujamas specialistas. Taip pat galima susisiekti su projekto vykdytojais el. paštu profesijos.verslui@15min.lt, kurie padės užmegzti kontaktą su pageidaujama profesine mokykla arba pakonsultuos, jei kyla klausimų ieškant profesijos.


Platformą „Profesijos, pritaikytos verslui“ rasite – čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius