Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip ateityje atrodys kino filmavimo aikštelė? Holivudo technologijos jau ir Vilniuje

Lietuvos kino studija dabar išlikusi tik archyviniuose vaizduose. Prieš daugiau nei 17 metų pastatas buvo privatizuotas, prieš dešimtmetį ir nugriautas. Sugriuvo ir visa, ilgus dešimtmečius čia veikusi kino industrija. Kino entuziastai dar mėgino burtis ir kurti kartu, tačiau atgaivinti išardytą struktūrą sekėsi sunkiai.

Netrukus Vilniaus pašonėje buvo įkurtas Vilniaus kino klasteris. Jo steigėjai dabar patys juokiasi, kad klasterio prasmės tada dar gerai nesuprato. Bet žinojo, čia ta vieta, kur bus kuriami kino ir kiti audiovizualiniai projektai.

Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis pagal Ekonomikos ir inovacijų ministerijos administruojamą priemonę Inoklaster LT finansuojama 11 projektų, apimančių verslo ir mokslo bendradarbiavimą mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros srityje. Jiems skirti beveik 5 milijonai eurų Europos Sąjungos investicijų.

VIDEO: Kino technologijų stebuklai arba tai, ko nemato žiūrovai


Daugiau sėkmės istorijų skiltyje – „Auginkime verslą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius