Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 13

Kaip „skraidantis ūkininkas“ plyname lauke išaugino aeroklubą: šiandien orlaiviai vos telpa angare

Galbūt nežinojote, bet Lietuvoje yra 29 licencijuoti aerodromai – dalis yra įkurti labai seniai, o jų pavadinimai yra žinomi net ir giliai aviacija nesidomintiems lietuviams. Kupiškio rajone ūkininkaujantis pilotas Laurynas Griauzdė į žemėlapį nori įrašyti dar vieną – šviežiai išaugintą savo paties.
Laurynas Griauzdė
Laurynas Griauzdė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pačioje balandžio pradžioje laukai Kupiškio rajone dar nežaliuoja, o čia lankantis 15min žurnalistui ir fotografui, juos kai kur netgi dengė nedidelis sniego sluoksnis.

Važiuojant Alizavos kaimo link galima nebent tik spėti, kas kur augs vasarą. Vis dėlto, jau iš toli aišku, kad sklypas Rudikų kaime yra išskirtinis – iš toli matyti aviacinė vėjarodė, lygiagrečiai keliui nužymėtas ir gruntinis pakilimo takas.

Klausimus, kas čia vyksta, išsklaido toliau nuo kelio matomas angaras su reklaminiu plakatu, ant kurio užrašyta „Kupiškio aeroklubas“.

Šis klubas formaliai įkurtas 2017 m. balandžio mėnesį, o vystomas jau šeštus metus. Jo įkūrėją L.Griauzdę netgi galima pavadinti skraidančiu ūkininku.

Tiesa, reikėtų pabrėžti, kad ūkininkavimas į jo gyvenimą atėjo gerokai vėliau. L.Griauzdės tėvas yra žinomas pilotas ir skraidymo instruktorius Gintautas Griauzdė, tad jo sūnus, kiek save sąmoningai atsimena, visuomet buvo tampriai susijęs su aviacija.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Laurynas Griauzdė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Laurynas Griauzdė

Būdamas vos 22 metų jaunuolis, L.Griauzdė pradėjo vadovauti Panevėžio aeroklubui. Vėliau persikraustė į netoli Panevėžio (50 km) esantį Kupiškį, kur sklype Rudikų kaime įkūrė aeroklubą.

Ši vieta – L.Griauzdės mamos tėviškė ir kartu ūkis, kuriame jis ūkininkauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius