-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 25 /12:10

Kaip šventiniu laikotarpiu dirbs prekybos tinklai: trumpins darbo laiką, per svarbiausias šventes ilsėsis

Naujųjų metų dieną ir pirmąją Kalėdų dieną dalis parduotuvių nedirbs, o likusiomis šventinėmis dienomis pirkėjai turės užsukti anksčiau, mat prekybos centrai darbus baigs anksčiau.
Prekybos centrai
Prekybos centrai / 15min nuotr.

Prekybos tinklas „Norfa“ savo tinklalapyje skelbia, kad per Kūčias (gruodžio 24 d.) dirbs trumpiau – iki 19 val. Pirmąją Kalėdų dieną (gruodžio 25 d.) prekybos centras nedirbs išvis, o antrąją Kalėdų dieną (gruodžio 26 d.) darbą pradės vėliau – nuo 10 val.

Naujųjų metų išvakarėse (gruodžio 31 d.) „Norfos“ parduotuvės duris pirkėjams bus atvėrusi iki 20 val., o Naujųjų metų dieną (sausio 1 d.) neatsidarys. Sausio 2 d. prekybos tinklo parduotuvės dirbs įprastai.

Prekybos tinklas „Maxima“ informavo, kad pirmąją šv. Kalėdų ir Naujųjų metų dieną parduotuvės nedirbs, o kitomis šventinėmis dienomis darbo laikas bus sutrumpintas.

„Žiemos šventės yra skirtos šeimai ir buvimui su artimaisiais, tad Kūčių vakarą ir išvakarėse Naujųjų metų savo komandai suteiksime daugiau laisvo laiko pasiruošti šventėms, o per Kalėdas ir pirmąją Naujųjų metų dieną darbuotojai turės išeiginę, kad galėtų šventes praleisti su savo šeimomis“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ Personalo departamento direktorė Tatsiana Ihnatovich.

Per Kūčias, gruodžio 24 dieną, „Maxima“ parduotuvės visoje Lietuvoje dirbs trumpiau – iki 19 valandos. Pirmąją šv. Kalėdų dieną, gruodžio 25 dieną, parduotuvės nedirbs. Gruodžio 26-ąją parduotuvės atsidarys vėliau – nuo 9 valandos, o uždaromos bus įprastu metu.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 dieną, „Maxima“ parduotuvių darbo laikas sutrumpės viena valanda – apsipirkti bus galima iki 21 valandos, o kai kuriose „Maxima“ parduotuvėse iki 19 arba 20 valandos. Sausio 1-ąją „Maximos“ parduotuvės nedirbs.

Šventinis Kalėdų sezonas būna pats darbų įkarštis, tačiau T.Ihnatovich pastebi, kad darbo valandų sutrumpinimas per pačias šventes nesukelia nepatogumų pirkėjams. Darbo laikas keičiamas atsižvelgiant ir į pirkėjų srautus.

„Nuolat stebime ir analizuojame savo lankytojų apsipirkimo įpročius ir matome, kad pirkinius iš anksto planuoja vis didesnė dalis žmonių. Kviečiame savo pirkėjus to nepamiršti iš prieš didžiąsias šventes, nes tuomet apsipirkimo procesas būna gerokai paprastesnis ir mažiau kelia streso“, – sako ji.

Prekybos tinklas „Lidl“ pranešė, kad pirmąją šv. Kalėdų dieną, gruodžio 25-ąją, ir Naujųjų metų dieną, sausio 1-ąją, parduotuvės nedirbs.

Kitomis žiemos šventinio laikotarpio dienomis „Lidl“ parduotuvių darbo valandos trumpės. Šv. Kūčių vakarą (gruodžio 24 d.) parduotuvės dirbs iki 17 val., o Naujųjų metų išvakarėse (gruodžio 31 d.) – iki 20 val. Antrąją šv. Kalėdų dieną (gruodžio 26 d.) visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 10 val. ryto iki 20 val. vakaro. Kitomis tarpušvenčio dienomis visos parduotuvės dirbs įprastu darbo laiku.

Tuo metu pirmąją Kalėdų dieną, gruodžio 25-tąją, visos fizinės „Rimi“ parduotuvės ir el. parduotuvė „Rimi.lt“ nedirbs, o pirmąją 2023 metų dieną bus galima apsipirkti budinčiose parduotuvėse, kurių sąrašą galima rasti internete. Pritrūkus ingredientų šventiniams patiekalams sausio 1 d. prekes galėsite užsisakyti į namus nuo 13 iki 18 val. arba atsiimti dalyje budinčių parduotuvių.

Visi „Rimi“ prekybos centrai Lietuvoje gruodžio 24 dieną dirbs trumpiau, iki 20 valandos, o gruodžio 26 dieną darbą pradės vėliau – nuo 9 val. Šią dieną parduotuvės duris užvers taip pat 20 valandą. O gruodžio 25-tąją parduotuvės liks uždarytos, o jų darbuotojai džiaugsis šventiniu laiku šeimos apsuptyje.

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 dieną, visos „Rimi“ parduotuvės lauks pirkėjų iki 21 valandos, o pirmąją 2023-ųjų dieną net 28 parduotuvės, įsikūrusios 11 Lietuvos miestų, veiks nuo 10 iki 18 valandos. O užsisakyti prekių į namus iš el. parduotuvės „Rimi.lt“ švenčiantys pirkėjai galės nuo 13 iki 18 val.

Sprendimo dėl darbo per šventes prekybos tinklas „Iki“ dar nepriėmė.

„Bolt“ pranešė, kad jų kurjeriai dirbs ir Kūčių, ir Naujųjų metų naktį.

Gruodžio 24-26 bei 31 dienomis, o taip pat sausio 1-ąją „Bolt Market“ parduotuvės Smolensko ir Ukmergės gatvėse Vilniuje bei Savanorių pr. Kaune dirbs nuo 9 val. ryto iki 1 val. nakties, o parduotuvė Kalvarijų g. Vilniuje valanda ilgiau – iki 2 val. nakties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius