Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kalašnikov“ pakeitė akcininkų struktūrą

Rusijos valstybės korporacija „Rostech“ pranešė užbaigusi jos valdomo didžiausio šalyje šaulių ginklų gamintojo „Kalašnikov“ akcijų paketo sumažinimo iki 25 proc. plius vienos akcijos sandorį.
Automatas „Kalašnikov“
Automatas „Kalašnikov“ / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

26 proc. minus vieną „Kalašnikov“ akciją „Rostech“ pardavė gamyklos generalinio direktoriaus Aleksejaus Krivoručkos įmonei „Transmašholding“.

„Rostech“ pranešime teigiama, jog šio sandorio, kuriam leidimą Rusijos vyriausybė davė pernai gruodį, vertė viršija 1,5 mlrd. rublių (21,4 mln. eurų).

Anksčiau „Transmašholding“ akcininkais kartu su A. Krivoručka buvo Andrejus Bokarevas ir Iskanderas Machmudovas, kurie apie pasitraukimą iš „Kalašnikov“ dalininkų netikėtai pranešė pernai rudenį.

„Priėmiau sprendimą pasitraukti iš Kalašnikov“ koncerno, kad galėčiau visiškai orientuotis į civilinio verslo plėtrą, kurį dabar laikau prioritetiniu“, – Rusijos leidiniui „Kommersant“ lapkritį sakė A.Bokarevas.

Apie A.Bokarevo ir I.Machmudovo turėtų „Transmašholding“ akcijų pardavimo sandorį viešai nebuvo skelbiama.

„Kalašnikov“ yra sąraše Rusijos įmonių, kurioms taikomos Vakarų sankcijos, taip pat yra JAV Valstybės departamento spalį paskelbtame daugiau negu 30-ies Rusijos įmonių sąraše, dėl bendradarbiavimo su kuriomis gali grėsti sankcijos tiek juridiniams, tiek ir fiziniams asmenims.

„Kalašnikov“ gamina trijų prekės ženklų ginklus – kovinius automatinius šautuvus ir snaiperių šautuvus „Kalašnikov“, medžioklinius ir civilinius šautuvus „Baikal“, sportinius šautuvus „Ižmaš“. Koncerno įmonėse taip pat gaminamos aviacijos patrankos ir šoviniai, valdomi artilerijos sviediniai ir kiti didelio taiklumo ginklai, „Zala Aero“ prekės ženklo nepilotuojami skraidantys aparatai, daugiafunkcinės paskirties kateriai, kita produkcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius