Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinę prekybą pradedanti „Maxima“ klientams siūlys šventes pasitikti juodai

Ketvirtadienį visose prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse startuoja kalėdinė prekyba. Kaip teigė bendrovės atstovai, kalėdinių prekių išvežiojimas po visas 233 tinklo parduotuves yra nemenkas iššūkis įmonės darbuotojams. Apskaičiuota, kad išvežiodami kalėdines prekes „Maxima“ vairuotojai nuvažiuos 300 tūkst. km, o tam sunaudos 100 tūkst. litrų degalų.
„Maxima LT“ sandėlis ruošiasi kalėdinei prekybai
„Maxima LT“ sandėlis ruošiasi kalėdinei prekybai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuviai yra konservatyvi tauta, dėl to daugybės naujovių šių metų kalėdinėje prekyboje nebus, teigė „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris. Jis tikino, kad pirkėjų, norinčių įsigyti šventinių papuošimų, bangos tikimasi sulaukti jau lapkričio pabaigoje.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Maxima LT“ sandėlis ruošiasi kalėdinei prekybai
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris

Lietuviai yra konservatyvi tauta, dėl to daugybės naujovių šių metų kalėdinėje prekyboje nebus.

„7000 tonų Kalėdų puošmenų išvažiuoja į parduotuves. Tai – iššūkis visiems mūsų darbuotojams. Kiekvieną dieną turime priimti ir pristatyti apie 1500 palečių“, – skaičius bėrė Ž.Valkeris, pridūręs, kad laikotarpis iki didžiųjų metų švenčių yra įtemptas visiems įmonės darbuotojams.

„Maxima LT“ šventinių puošmenų prekių grupės vadovė Eglė Kliukienė tikino, kad įkvėpimo kalėdinių prekių asortimentui yra semiamasi Frankfurte vykstančioje kasmetinėje parodoje „„Christmasworld“. Būtent po jos įmonė ir nusprendžia, kokios prekes bus siūlomos pirkėjams.

Nors pagrindiniais kalėdinių prekių tiekėjais ir toliau išlieka Kinijos, Indijos bei Tailando gamintojai, tačiau pastaruoju metu daugiau produktų pateikia ir Lietuvos bendrovės.

„Asortimentą formuojame bendrą visoms Baltijos šalims. Tačiau egzistuoja dvi išimtys – latvių ypač mėgstamos žvakės ant eglutės ir advento vainikai“, – sakė E.Kliukienė.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Maxima LT“ sandėlis ruošiasi kalėdinei prekybai
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Maxima LT“ šventinių puošmenų prekių grupės vadovė Eglė Kliukienė

Šventinių puošmenų prekių grupės vadovė pridūrė, kad per Kalėdų sezoną „Maxima“ parduotuvėse yra parduodama apie vienas milijonas žvakių ir 400 tūkst. vienetų puodelių. Iš viso didžiosiose šio prekybos tinklo parduotuvėse bus įmanoma rasti iki 2000 tik Kalėdoms skirtų prekių.

„Maxima“ atstovai teigė, kad šių metų Kalėdų sezono naujiena yra juoda spalva dekoracijose.

„Galėsime pasiūlyti net juodą eglutę“, – džiaugėsi E.Kliukienė, bet pridūrė, kad paklausiausiomis šiuo metų laiku tampa šerkšno spalvos prekės.

Ž.Valkeris taip pat išreiškė viltį, kad šįmet, pagal įvairius skaičiavimus, tikimasi, kad pirkėjai kalėdinių dovanų pirkimui išleis 4–5 proc. daugiau lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius