Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kamesta“ siekia restruktūrizuotis

Kauno statybų bendrovė „Kamesta“ siekia restruktūrizuotis – įmonės vadovas Valentinas Marcinkevičius kreipėsi į teismą dėl restruktūrizavimo bylos kėlimo.
Tvarkomas Kvesų kelias
Tvarkomas Kvesų kelias / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kauno apygardos teismas BNS informavo, kad pareiškimas dėl restruktūrizavimo bylos kėlimo buvo gautas, tačiau jis nepriimtas dėl trūkumų. Sausį teismas priėmė patikslintą pareiškimą ir dabar jį planuoja svarstyti mėnesio viduryje.

„Bendrovė šiuo metu susiduria su finansiniais sunkumais ir neatsiskaito su kreditoriais, tačiau nėra nutraukusi veiklos, taip pat atitinka likusias įstatyme numatytas sąlygas“, – apie prašymą informavo teismas.

Registrų centrui pateiktoje 2017 metų finansinėje ataskaitoje „Kamesta“ buvo nurodžiusi, jog 2018 metams turi darbų už 22 mln. eurų, kurių dalis tęsiasi nuo 2017 metų. Darbai turėjo būti atliekami Kauno mieste ir rajone, Jonavos, Tauragės ir Prienų rajonuose.

2017 metais „Kamesta“ pasiekė 5,43 mln. eurų apyvartą – 31 proc. mažesnę nei 2016-aisiais. 2017 metais bendrovė patyrė 2,2 mln. eurų nuostolių.

Vidutiniškai 2017 metais įmonėje dirbo 245 žmonės. „Sodros“ duomenimis, pernai spalį bendrovėje buvo 184 apdraustieji.

2018-ųjų gegužę Susisiekimo ministerija skelbė pradėjusi dviejų 11,26 mln. eurų vertės žvyrkelių asfaltavimo sutarčių su „Kamesta“ nutraukimo procedūras. Ministerijos teigimu, pagal 2016 metais pasirašytas sutartis aštuoniuose šalies rajonuose liko neišasfaltuoti 27 ruožai, kurių bendras ilgis yra apie 54,5 kilometro. Įmonė tuomet teigė pati nutraukusi sutartis, nes jų įgyvendinti nebuvo galima dėl Lietuvos automobilių kelių direkcijos kaltės.

Liepą Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paskelbė, kad Kauno valdžia neteisėtai nutraukė 2005 metais pasirašytą 25 metų trukmės Aleksoto tilto prietilčio koncesijos sutartį su „Kamesta“, tačiau dėl jos šiuo metu ir toliau vyksta teisminiai ginčai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius