Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanada gamins pirmąjį kanapių alų pasaulyje

Ontarijo laboratorijos mokslininkai eksperimentuoja su fermentacija – jie gamina pirmąjį pasaulyje alų iš kanapių, rašo „The Guardian“.
Alus
Alus / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kanada

Kanapių alūs, šiuo metu jau esantys rinkoje, yra pagaminti iš miežių ir pagardinti marihuanos aliejumi, tačiau mokslininkai keičia kanapių alaus gaminimo technologiją.

Kanada spalio 17 dieną taps antra valstybe pasaulyje, legalizuosiančia kanapių vartojimą pramogai. Tai atveria multimilijardinę kanapių produktų rinką.

Valgomi kanapių produktai legaliais taps metais vėliau ir Kanados gyventojai bei svečiai galės įsigyti įvairių gaminių su kanapėmis – nuo sausainių iki medaus.

Preliminariai skaičiuojama, kad Kanadoje kanapių rinka galėtų būti verta 7-13 mlrd. svarų.

Dooma Wendschuh iš Majamio į Torontą persikėlė 2016 metais. Vyro tikslas – užsidirbti iš atsiveriančios kanapių rinkos.

Iš pradžių buvo abejojama, kad yra įmanoma pagaminti kanapių alų. Tačiau kartu su chemiku vyrui pavyko tą padaryti. Bandymų rezultatas – nealkoholinis alus be gliuteno, kuris svaigina.

„Tai yra sausas alus, pikantiškas, mažiau saldus nei įprasti alūs. Poveikis jaučiamas iškart – priešingai nei vartojant maisto produktus su kanapėmis“, – sakė jis.

Šis produktas turėtų svaiginti panašiai kaip ir analogiškas kiekis alkoholinio alaus. Alaus receptas yra kompanijos stuburas. Įmonė tikisi pastatyti pirmąją pasaulyje kanapių alaus daryklą.

D.Wendschuh tiki, kad produktas bus saugesnis ir sveikesnis nei alkoholis, vis tik pripažįsta, kad yra tam tikrų rizikų.

„Marichuana nėra gerai jums, mūsų alus nėra gerai jums. Jūs neturėtumėte gerti penkis kartus per dieną, jūs neturėtumėte gerti vos atsikėlę ryte. Mes to nesakome. Mes norime sukurti alternatyvą alkoholiui, kažką, kas keistų pasaulį“, – sakė vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius