-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanados komunikacijos bendrovė „Rogers“ perims varžovę „Shaw“ už 21 mlrd. JAV dolerių

Kanados komunikacijos ir žiniasklaidos įmonė „Rogers Communications“ pirmadienį paskelbė planuojanti įsigyti varžovę „Shaw“ už 26 mlrd. Kanados dolerių (21 mlrd. JAV dolerių), o telekomunikacijų įmonių sujungimas suvienys dvi Kanados šeimų dinastijas.
Paukščiai tupintys medžiuose Toronto fone
Paukščiai tupintys medžiuose Toronto fone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kanada Komunikacija

Pasak abiejų įmonių, susijungimas užtikrins „mastą, turtą ir galimybes“, leisiančias paspartinti penktosios kartos (5G) mobiliojo ryšio plėtrą ir geriau konkuruotų su kitomis dviem didžiausiomis šalies tiekėjomis „Bell“ ir „Telus“.

Visgi sandorį vis dar turi patvirtinti akcininkai ir reguliavimo institucijos.

Abi bendrovės buvo įkurtos 7-ajame dešimtmetyje ir daugiausia augo perimdamos mažesnes kabelinės televizijos bendroves. „Rogers Communications“ steigėjas Tedas Rogersas mirė 2008 metais, o „Shaw“ steigėjas JR Shaw mirė praėjusių metų kovą.

Pernai „Rogers Communications“ nepavyko perimti Kvebeko „Cogeco Communications“, tuo tarpu „Shaw“ įsitraukė į belaidžio ryšio verslą 2016 metais įsigydama startuolį „Wind Mobile“.

Pasak pranešimo, Toronte įsikūrusi „Rogers Communications“ už savo varžovės akcijas sumokės po 40,5 Kanados dolerio už akciją grynaisiais pinigais, iš viso už 20 mlrd. Kanados dolerių.

„Rogers Communications“ taip pat prisiims bendrovės „Shaw“ 6 mlrd. Kanados dolerių skolą, taigi bendra sandorio vertė sieks 26 mlrd. Kanados dolerių.

Pasak pranešimo, susijungusi bendrovė investuos 2,5 mlrd. Kanados dolerių į 5G tinklų tiesimą Manitobos, Saskačevano, Albertos ir Britų Kolumbijos provincijose, sukurdama 3 tūkst. naujų darbo vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius