-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanados teismas skyrė „Volkswagen“ 150 mln. JAV dolerių baudą

Toronto teismas trečiadienį nurodė „Volkswagen“ sumokėti 196,5 mln. Kanados dolerių (150 mln. JAV dolerių) baudą po to, kai automobilių gamintoja pripažino kaltę dėl aplinkosaugos įstatymų pažeidimo išmetamųjų teršalų skandale.
„Volkswagen“
„Volkswagen“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teismas patvirtino susitarimą, kurį Vokietijos automobilių gamintoja pasiekė su Kanados vyriausybe, gruodį įmonei pateikusia 60 punktų kaltinimą.

2016 metais „Volkswagen“ jau sutiko sumokėti beveik 2,4 mlrd. Kanados dolerių baudą, kad atlygintų kanadiečiams, kurie nuo 2009 metų įsigijo apie 130 tūkst. automobilių, neatitinkančių Kanados standartų, taip pat 17,5 mln. Kanados dolerių baudą už melagingą reklamą.

Gruodžio mėnesį, po daugiau nei ketverius metus trukusio tyrimo, Kanada apkaltino automobilių gamintoją sąmoningai importavus į šalį automobilius, kurie neatitiko išmetamųjų teršalų normų.

Baudą „Volkswagen“ turi sumokėti per 30 dienų.

Ši suma, anot prokuroro Tomo Lemono, „yra 26 kartus didesnė nei kada nors Kanadoje už aplinkosaugos įstatymų pažeidimus skirta bauda“.

Rugsėjį Australija bendrovei skyrė daugiau nei 87 mln. JAV dolerių baudą.

Tai sudaro 1450 Kanados dolerių už kiekvieną iš maždaug 130 tūkst. „Volkswagen“, „Audi“ ir „Porsche“ automobilių, importuotų į Kanadą per minėtą laikotarpį, taip pat iš viso 8 mln. Kanados dolerių už vartotojų klaidinimą.

2015-aisiais „Volkswagen“ prisipažino, kad daugiau nei 11 mln. automobilių įrengė programinę įrangą, klastojusią taršos duomenis bandymų metu, kai tuo tarpu kelyje automobiliai buvo iki 40 kartų taršesni.

Vadinamasis dyzelgeito skandalas bendrovei jau kainavo daugiau nei 33 mlrd. JAV dolerių, sumokėtų per mokesčius teisininkams, baudas ir kompensacijas, daugiausia JAV.

Rugsėjį Australija bendrovei skyrė daugiau nei 87 mln. JAV dolerių baudą.

Sausio mėnesį automobilių gamintojas taip pat paskelbė, kad pradėjo derybas, siekdama išspręsti didžiulį ieškinį, kurį pateikė šimtai tūkstančių vokiečių vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius