Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kandidatas į Veterinarijos tarnybos vadovus D.Remeika: svarbiausia – veiklos skaidrumas

Vadovauti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) siūlomas žemės ūkio viceministras Darius Remeika teigia, kad vienas svarbiausių jo prioritetų būtų veiklos skaidrumas, todėl jis ketina daugiau investuoti į specialistų gebėjimus.
Darius Remeika
Darius Remeika / Žemės ūkio ministerijos nuotr.

D.Remeika BNS patvirtino sutikęs užimti šias pareigas, tačiau pabrėžė, kad specialiosios tarnybos kol kas nėra baigusios tikrinti jo kandidatūros.

„Manyčiau, kad reikia kuo daugiau atvirumo tarnyboje, reikia investuoti į personalą, kompetencijų didinimą. Man yra tekę dirbti Europos Komisijoje ir audituoti tokias pat tarnybas Europos Sąjungos ir trečiose šalyse, kurios eksportuoja į ES, todėl esu sukaupęs šiokią tokią patirtį ir žinau, kaip tokios tarnybos turi funkcionuoti“, – BNS sakė D.Remeika.

Jis pabrėžė, kad sėkmingos institucijos veiklos pagrindas yra žmonės. D.Remeika mano, jog tarnyboje dirbančių žmonių galėtų būti mažiau, tačiau su daugiau atsakomybės, be to, jis norėtų pritraukti daugiau naujų žmonių, galbūt ir iš užsienio.

„Darbuotojų greičiausiai gal ir gali būti mažiau, bet jie turi uždirbti geriau, turėti daugiau atsakomybės. Atliekamos objektų inspekcijos turi būti labai kompetetingos, o jų rezultatai nekvestionuojami (...) Ir kuo daugiau skaidrumo, kuo daugiau viešumo, daugiau naujų žmonių bandytume pritraukti, gal net ir iš užsienio, kad didesnė kaita būtų, viskas vyktų atviriau (...). Čia turbūt svarbu investuoti į žmones, pritraukti naujų žmonių. Daug yra įvairių priemonių, ir rotuoti žmones, vykdyti mokymus“, – tvirtino D. Remeika.

Jis pripažino, kad veiklos skaidrumas ir darbuotojų kompetencija yra vienas svarbiausių jo prioritetų.

„Norisi, kad kaip ir užsienyje yra, – inspektorius yra gerai apmokamas, jis lankosi (įmonėse – BNS) retai, daug yra investuojama į jo kompetenciją, į jo atsakomybę. O pas mus, kaip dar senais laikais, tas inspektorius labai dažnai eidavo – jis eina ir eina, ir eina, ir eina. (...) Aš manau, kad tai, ką mes deklaruojame, kad kontrolė yra kompetentinga ir skaidri, turi nueiti ir į realų gyvenimą“, – kalbėjo pretendentas vadovauti Maisto ir veterinarijos tarnybai.

Pasak D.Remeikos, tarnybos veiklą reikia pertvarkyti, todėl pokyčių joje bus.

„Manau, kad pokyčių tikrai bus – tiek žmonėse, tiek kitur. Inspektorius iš vienos pusės turi būti pagalbininkas, tačiau kalbant apie inspekcinę pusę, tarkime mėginių ėmimą, skundus, vertinimą, viskas turi būti labai profesionalu, sąžininga, atsakinga ir skaidru (...). Jei yra nustatyti rimti pažeidimai, kurie turi įtakai maisto saugai ir žmonių sveikatai ar gyvūnų gerovei, čia kompromisų didelių negali būti“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, Lietuvai yra labai svarbus maisto produktų eksportas, nes šalies vartotojai nesuvalgo tiek, kiek pagamina jos įmonės.

D. Remeiką į Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigas pasiūlė žemės ūkio ministras Bronius Markauskas. Anot jo, tarnyba bus reorganizuojama – svarstoma atsisakyti padalinių kai kuriuose šalies rajonuose.

D. Remeika nuo 1995 iki 2006 metų jau dirbo maisto ir veterinarijos sistemoje, o 2004-2006 metais buvo tarnybos direktoriaus pavaduotojas. Vėliau jis dirbo už veterinariją ir maisto saugą atsakingose Europos Komisijos institucijose, buvo premjero Algirdo Butkevičiaus visuomeninis konsultantas, dirbo Žemės ūkio rūmų pirmininko patarėju – šių rūmų vicepirmininkas iki 2016-ųjų pabaigos buvo B.Markauskas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba be nuolatinio vadovo liko, kai pernai Vyriausybė atleido jos direktorių Joną Milių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius