Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karantinas neišgąsdino startuoti: dviejų klaipėdiečių verslas gimė prie kavos puodelio

„Sakoma, kad viskas, kas vyksta aplink mus turi priežastį. Gamta iškrėtė pokštą, tad mes irgi startavome linksmai – balandžio 1 dieną“, – kupini optimizmo ir žinojimo, kad viskas bus gerai pokalbį pradėjo idėjos sumanytojai Simona Zulonienė ir Kęstutis Igaris. Klaipėdiečių duetas siekia suburti elektroninę prekybą pamėgusią bendruomenę ir pristato aukcionų internetu platformą „Kupčius“.
Jūratės Muchlickytės sendaikčių krautuvėlė
Sendaikčiai (asociatyvinė nuotr.) / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Aukcionas Verslas

Žmonės perkantys ir parduodantys, tokiose milžiniškose elektroninės komercijos platformose kaip eBay, Amazon, Zappos ir pan., nuo šiol saugiai ir patogiai tai galės daryti lietuviškuose internetiniuose aukcionuose. „Kupčius“ – tai patogus būdas pirkti ir parduoti aukciono būdu, tai platforma, kurioje įdiegti standartai saugo pardavėjus ir pirkėjus nuo apgaulių.

„Kodėl startuojame karantino metu? Todėl, kad kruopščiai ruošėmės ir jaučiamės subrendę startui. Mūsų produktas – aukcionai internetu. Žinoma, prasidėjus karantinui, akimirką pagalvojome, kaip gi viskas vyks... Bet į susidariusią situaciją pažvelgėme ne kaip į grėsmę, o kaip į galimybę. Ypač dabar, kai dauguma verslų norėdami išlikti yra priversti imtis greitų veiksmų ir prekybą perkelti į internetą. Šiuo laikotarpiu žmonės labai įsitraukę į virtualias veiklas, manome, kad tai naudingas laikmetis, – kalba S.Zulonienė. – Platforma „Kupčius“ gali būti itin naudinga išeitis prekybininkams, kurie vykdo veiklą prekiaudami antikvariatu, kolekciniais daiktais, automobiliais, turguje, taip pat mamoms, kurios vaikų daiktais įprastai prekiauja mugėse. Žmonėms, kuriems patinka pirkti, galiausiai ir tiems, kurie niekada nepagalvojo, kad aukciono būdu galėtų parduoti naminį gyvulį, kareivišką šalmą ar rankdarbius. Susikurti paskyrą platformoje „Kupčius“ iš tiesų lengva, pirkti parduoti saugu, todėl tikimės, kad laikui bėgant lankytojai tai įvertins ir aktyviai bursis į bendruomenę ir kvies kitus“. Beje, norintys sužinoti kaip prekiauti aukciono būdu ar ieškantys atsakymo kaip susikurti paskyrą, visada gali kreiptis telefonu arba elektroniniu paštu į „Kupčius“ administraciją.

Aukcionų platformos www.kupcius.lt komandos nariai vienas kitą surado verslą skatinančios organizacijos „Versli Lietuva“ projekte „Spiečius“. Čia kiekvienas dirbdamas prie savo kuriamo verslo, tiek marketingo srityje veiklą vykdanti S.Zulonienė, tiek IT specialistas Kęstutis Igaris, prie kavos puodelio paniro į netikėtą diskusiją, kuri peraugo į verslo idėją „Kupčius“.

„Jis papasakojo, kad žmonės, besidomintys senoviniais daiktais, kolekcionuojantys monetas, žaislus, pašto ženklus ir kitus vertingus daiktus, norėtų internete prekiauti saugiai ir patogiai. Tuomet savo patirtimi pirkti internetu pasidalinau aš, kaip mama, kuriai aktualu parduoti vaikiškus daiktus – ne tik drabužius ir avalynę, bet ir muzikos instrumentus, žaislus, kurių, kol vaikai užauga, kaupiasi kasmet vis daugiau ir daugiau. Taip supratome, kad rinkai reikia naujo, kitokio produkto“, – pasakojo viena iš sumanytojų, kviesdama pirkėjus ir pardavėjus susitikti www.kupcius.lt.

Neįprastu metu verslą pradedantys startuoliai dalį lėšų numatę skirti fondui, kuris rūpinasi medikų apsaugos priemonių pirkimu. Norėdami prisidėti prie būtiniausių medicinos priemonių medikams pirkimo iniciatyvos, aukcionų platformoje sukūrė kategoriją Pagalba medikams. Tokiu būdu kviečia dėti skelbimus šioje kategorijoje ir dalį ar visus gautus pinigus skirti Laisvės TV projektui „Laikykitės, Medikai“. „Kupčius“ komanda šios kategorijos skelbimams skirs papildomą dėmesį – juos aktyviai reklamuos, kvies kuo daugiau žmonių dalyvauti, įsigyti prekes ir aukoti. Tokio pobūdžio iniciatyvas planuojame palaikyti ir ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius