Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karas įdarbinimo bendrovei „Headex“ kelia nerimo ir atveria galimybių

Trumpalaikio įdarbinimo ir rangos paslaugų Lietuvoje ir Vakarų Europoje bendrovės „Headex“ pajamos pernai siekė 50,6 mln. eurų – 11 proc. daugiau nei 2020 metais (45,2 mln. eurų). Karo Ukrainoje pasekmės įvardijamos kaip rizika įmonei, nors ji Lietuvoje gali siūlyti darbą karo pabėgėliams.
Mąstymas
Mąstymas / 123RF.com nuotr.

Įmonė pernai uždirbo 891 tūkst. eurų grynojo pelno – beveik triskart mažiau nei užpernai, kai jis viršijo 2,6 mln. eurų, nurodoma Registrų centrui pateiktoje 2021-ųjų veiklos ataskaitoje.

Pasak jos, šiemet Lietuvos ekonomikos laukia daug sunkumų, nerimą kelia padėtis Ukrainoje, tačiau ne tik Lietuvos, bet Vokietijos, Olandijos ir Belgijos rinkose dirbanti įmonė planuoja plėstis į kitas Europos Sąjungos valstybes.

„Įmonė planuoja orientuoti į naujų klientų kitose ES valstybėse pritraukimą bei esamų klientų plėtrą. Europoje nedarbo ir užimtumo raidos perspektyvos gerėja, tačiau iššūkių gali kelti karas Ukrainoje, išlieka dar intensyvesnio karo ar energijos tiekimo sustabdymo rizika“, – rašoma ataskaitoje.

Metiniame pranešime taip pat nurodoma, kad karas Ukrainoje suteikė papildomų galimybių, nes dėl supaprastintos tvarkos pabėgėliams pasiūlytas darbas Lietuvoje.

„Supaprastinus karo pabėgėlių įdarbinimą šalyje bendrovė siūlo darbą Ukrainos piliečiams projektuose Lietuvoje“, – teigia įmonė.

Pernai „Headex“ išmokėtų dividendų suma (3,4 mln. eurų) buvo beveik penkis kartus didesnė nei 2020 metais (693 tūkst.).

100 proc. „Headex“ akcijų valdo bendrovė „Geros praktikos investicijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius