-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karas tęsiasi: „Bitė Lietuva“ konkurentus kaltina melu

Antradienį telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ kreipėsi į Konkurencijos tarybą dėl „Tele2“ reklamos.
Boksininkas
Boksininkas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasirodžius „Eurocom“ reklamai, kurioje skelbiama, kad „Labas kontraktą“ pasirinkę buvę „Tele 2“ klientai sutaupo, „Tele 2“ pradėjo transliuoti atsakomąją reklamą. Joje teigiama, kad „eteryje rodoma Bitės grupės reklama yra klaidinanti“.

„Įmonių grupę sudaro ne viena bendrovė, todėl vienos įmonės veiksmus priskirti visai grupei yra klaidinga. Manome, kad taip „Tele2” siekia sąmoningai klaidinti vartotojus ir menkinti „Bitės“ reputaciją“, – sako „Bitė Lietuva“ direktoriaus pavaduotojas Pranas Kuisys.

Įmonių grupę sudaro ne viena bendrovė, todėl vienos įmonės veiksmus priskirti visai grupei yra klaidinga.

Naudodami žodį „melas“, konkurentai kaltina, kad reklamos užsakovas sąmoningai siekė skleisti klaidinančius duomenis, tačiau iš tiesų patys skleidžia neetišką ir klaidinančią informaciją, pažeidžiančią ne vieną teisės aktą.

„Bitė Lietuva“ reikalauja įpareigoti „Tele 2“ nedelsiant nutraukti veiksmus, kurie pažeidžia teisinius aktus, bei pritaikyti bendrovei teisinės atsakomybės priemones.

Pirmadienį Vilniaus apylinkės teismas uždraudė „Tele2“ rodyti minimą atsakomąją reklamą, kurioje matomas „Eurocom“ reklamoje nusifilmavusios „Labas kontrakto“ klientės atvaizdas bei nurodomas jos vardas.

Pakoreguotas atsakomasis „Tele 2“ klipas
Pakoreguotas atsakomasis „Tele 2“ klipas

„Tele 2“ korporacinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas atkreipė dėmesį, kad įmonės informaciniuose pranešimuose apie bendrą „Bitės grupės“ ir „Labas kontrakto“ komunikaciją kalbama tik todėl, kad tai įtvirtino patys konkurentai.

Tokį žingsnį vertiname kaip konkurentų bandymą viešai išsiaiškinti, kuri gi iš „Bitės“ grupei priklausančių įmonių ciniškai melavo vartotojams.

„Šių metų vasario 10 d. buvo paskelbtas pranešimas žiniasklaidai „Labas kontraktas“ įtvirtino žemiausios kainos vardą“. Jame „Labas“ rezultatus komentuoja „Bitė Lietuva" rinkodaros direktorius Pranas Kuisys. Dar po dviejų dienų buvo paskelbtas pranešimas žiniasklaidai „Bitės grupė“: „Tele2” dreba dėl savo pozicijos“. Jame grupės poziciją reiškia „Eurocom", valdančios „Labas kontraktą", direktorius Aurimas Kapočius. Skaitant abu pranešimus, nėra jokių galimybių atskirti, kuris yra „Bitės grupės“, o kuris „Labas kontrakto“, – aiškino A.Baranauskas.

Jis pažymėjo, kad viešoje erdvėje matoma, kad „Bitės grupės“ atstovai komentuoja „Labas kontrakto“ problemas.

„Matant visa tai, mes negalime atskirti, kur baigiasi „Bitė“ ir prasideda „Labas“. Nieko nesugalvojome, tiesiog tęsiame pačios „Bitės grupės“ pradėtą terminų naudojimą. Juk atrodo natūralu, kad viešai skelbusi apie „Labas“ sėkmes, „Bitės grupė“ nenorės nuo jo atsiriboti ir prasidėjus problemoms. Tokį žingsnį vertiname kaip konkurentų bandymą viešai išsiaiškinti, kuri gi iš „Bitės“ grupei priklausančių įmonių ciniškai melavo vartotojams“ – sakė A.Baranauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius