-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjera „Lidl“: galimybių begalė, tereikia noro

„Top Employer 2019 Europe“ ir „Top Employer 2019 Lietuva“ sertifikatais metų pradžioje įvertintas prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ labiau nei apdovanojimais ir tarptautiniu pripažinimu džiaugiasi savo darbuotojais bei jų sėkmės istorijomis. Birželį 3-iąjį gimtadienį Lietuvoje minintis prekybos tinklas dalijasi dviem iš jų: savo pavyzdžiu Arina ir Marius įrodė, kad didelis noras, ryžtas ir darbdavio palaikymas gali atverti visas duris.
Lidl
Lidl / Partnerio nuotr.

Svarbiausia – darbuotojas

Šiuo metu regiono vadove dirbanti Arina Babinskienė pasakoja, kad prieš įsidarbinant „Lidl“ prekybos tinkle su prekybos sritimi neturėjo nieko bendro. Tačiau rinkdamasi darbdavį ji tikina pirmiausia atsižvelgusi į įmonės vertybes. „Viena pagrindinių „Lidl“ vertybių – darbuotojai. Prekybos tinklas stengiasi jiems suteikti kuo daugiau žinių, skatinti bei motyvuoti, o naudą pajaučia ne tik darbuotojas ir darbdavys, bet ir pirkėjai – džiaugiuosi, kad šiuo aspektu mūsų požiūriai sutampa“, – pasakoja A.Babinskienė.

Ji – viena pirmųjų „Lidl“ parduotuvių darbuotojų Lietuvoje. Nors prekybos tinklas pirkėjams duris atvėrė 2016 m., Arina iki tol metus laiko praleido Lenkijos „Lidl“ tinkle, kur sėmėsi patirties ir ruošėsi „Lidl“ startui Lietuvoje. Čia įgautos teorinės ir praktinės žinios Arinai praverčia ir šiandien: „Pirmuosius mėnesius dirbau prekybos salėje: dėliojau prekes, dirbau kasoje, palaikydavau bendrą tvarką parduotuvėje. Šis įdirbis šiandien man padeda geriau suprasti parduotuvių, kurioms vadovauju, darbuotojus, jų poreikius ir lūkesčius.“

A.Babinskienė tikina, kad tokia patirtis – neįkainojama, o prekybos tinklo įdirbio koncepcija padeda pažinti „Lidl“ iš skirtingų pusių ir suprasti prekių ženklą: „Bet kuris darbuotojas prieš pradėdamas darbą pirmiausia siunčiamas į ilgesnės ar trumpesnės trukmės mokymus, kurių metu susipažįsta su visais įmonės procesais. Tokia įžanga ir investicija į darbuotoją – viena didžiausių gero darbdavio vertybių.“

Visos galimybės karjerai

Grįžusi į Lietuvą, Arina užėmė parduotuvės vadovo pavaduotojos pareigas ir kartu komanda atidarė pirmąsias „Lidl“ parduotuves. Vos po 3 mėnesių, 2016 metų rugpjūtį, ji pakilo vienu karjeros laipteliu ir ėmė vadovauti parduotuvei Vilniuje, Žemaitės gatvėje, o šiandien Arina jau vadovauja keletui parduotuvių regione.

„Manau, kad kopti karjeros laiptais man padėjo tiek asmeninė, tiek darbdavio motyvacija. Esu perfekcionistė, todėl man svarbu, kad viskas būtų padaryta ne tik gerai, bet ir dar geriau. Tas noras tobulėti ir būti geriausia man padėjo eiti į priekį. Karjeros galimybės „Lidl“ – didžiulės, o kiekvieną iššūkį aš priimu teigiamai. Žinoma, visus juos įveikti man padeda kolegos – esame puiki komanda“, – džiaugiasi A.Babinskienė.

Iš Vilniaus į Atėnus

Tuo tarpu Marių Motiejaitį „Lidl“ karjeros galimybės atvedė į Atėnus – šiandien jis „Lidl“ nekilnojamojo turto regiono direktorius, atsakingas už įmonės nekilnojamojo turto portfelio plėtrą ir vystymą Pietų Graikijoje bei jos salose.

Mariaus karjera „Lidl“ prasidėjo dar tuomet, kai pirmosios tinklo parduotuvės tebuvo įmonės planuose – 2005 m., po metus trukusios stažuotės Berlyne, kur pirmiausia darbavosi prekybos salėje, o vėliau tapo ir parduotuvės vadovu, jis prisijungė prie nekilnojamo turto departamento komandos. Įmonei nusprendus kuriam laikui pristabdyti plėtros planus Lietuvoje, vyras pasuko kitais keliais, tačiau 2014 m. grįžo į tą patį departamentą ir jau po metų tapo vienu iš jo vadovu, kur rūpinosi prekybos tinklo plėtra Vakarų Lietuvoje.

Praverčia ir šiaurietiškas būdas

Per septynerius metus „Lidl“ tinkle Marius stažavosi Vokietijoje, Ispanijoje, Lenkijoje ir Graikijoje, kur dirbti ir gyventi persikėlė šių metų kovą. „Pasiūlymą dirbti Atėnuose gavau tiesioginių vadovų rekomendacijų, patirties NT srityje, gerų darbo rezultatų ir noro tobulėti dėka. „Lidl“ savo darbuotojams suteikia visas galimybes tobulėti ir kilti karjeros laiptais – tiek vietinėse, tiek tarptautinėse rinkose. Pažįstu ne vieną kolegą, kuris čia atėjo be didelio profesinės patirties bagažo, tačiau vedamas didelio noro ir ryžto. Dabar šie žmonės – „Lidl“ departamentų vadovai įvairiose Europos šalyse“, – pasakoja M.Motiejaitis.

Atėnuose jis vadovauja 25 žmonių komandai. Ar lengva susikalbėti su graikais? „Man patinka dirbti dinamiškoje aplinkoje, greitai prisitaikau prie pokyčių ir randu bendrą kalbą su įvairiomis asmenybėmis“, – sako Marius ir prideda, kad graikai, kaip ir kiti pietiečiai, yra impulsyvūs ir greitai užsidega. „Mano būdas – ramesnis, šiaurietiškas. Tai neretai praverčia, kai reikia suvaldyti tam tikras situacijas ir išspręsti iškilusias problemas. Tikiu, kad toks skirtingų charakterio savybių derinys veda mūsų komandą į priekį“, – tikina vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius