-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kartu stipresni: lietuvių IT klasteris siekia paslaugų eksporto

Lietuvos informacinių technologijų bendrovės drąsiai žvelgia į rinkos diktuojamus poreikius – 7 lietuvių įmonės susijungė į klasterį „Waynord“. Susivieniję IT specialistai siūlo programavimo paslaugas klientams iš Izraelio, Skandinavijos ir Vokietijos. Lietuviai pažymi, jog tarpusavyje jiems konkuruoti nereikia – visi pajėgumai tikslingai nukreipti į bendradarbiavimą užsienio rinkose.
Tomas Navardauskas, „Aciety“ verslo plėtros Izraelyje vadovas, vienas iš „Waynord“ iniciatorių
Tomas Navardauskas, „Aciety“ verslo plėtros Izraelyje vadovas, vienas iš „Waynord“ iniciatorių / Projekto partnerio nuotr.

Siekia tarptautinių užsakymų

Lietuviai susivienijo vedini vieno tikslo – eksporto. Septynias įmones jungiantis klasteris kuria internetines ir mobiliąsias programėles, elektroninės komercijos sprendimus, verslo valdymo sistemas, teikia unikalią programinę įrangą ir kitus inovatyvius IT produktus.

Klasteryje vyraujančios kompetencijos itin skirtingos, tačiau tai tik suteikia „Waynord“ konkurencinį pranašumą: „Subūrėme į klasterį tai, kas geriausia – specializuojamės skirtingose srityse ir dėl to galime aptarnauti daugiau užsakovų“, – pasakoja Tomas Navardauskas, vienas iš „Waynord“ iniciatorių.

Telkimasis į klasterį leidžia mažesnėms įmonėms prisistatyti solidžiau, suteikia sąlygas vystyti didesnius projektus. Galimybė veikti drauge atveria eksporto duris, leidžia augti tiek įmonėms, tiek jas vienijančiam klasteriui.

Projekto partnerio nuotr./Tomas Navardauskas, „Aciety“ verslo plėtros Izraelyje vadovas, vienas iš „Waynord“ iniciatorių
Projekto partnerio nuotr./Tomas Navardauskas, „Aciety“ verslo plėtros Izraelyje vadovas, vienas iš „Waynord“ iniciatorių

„Esame idealus vidurys tarp Šiaurės ir Rytų: darbštūs ir talentingi kaip rytų europiečiai, tačiau vertybiškai artimi Šiaurės šalims – į juos lygiuojamės ir siekiame aukščiausių kokybės standartų ir skaidrumo. Tai pastebi užsienio kapitalo įmonės, vertinančios mus kaip talentingus ir profesionalius specialistus“, – pasakoja T. Navardauskas.

Vienija skirtingos kompetencijos

Idėja sukurti klasterį „Waynord“ kilo dėl milžiniškos konkurencijos eksportuojant IT paslaugas. „Sunkiai ir gerai dirbančių IT įmonių pasaulyje – itin daug, tad norint išsiskirti rinkoje svarbu nebijoti imtis drąsių idėjų. Mes nusprendėme, jog susivienijus tikslus pasiekti kur kas paprasčiau“, – sako T. Navardauskas.

Kartu klasteryje veikiančios įmonės nekonkuruoja dėl klientų ir jų užsakymų, anaiptol – dalinasi klientų kontaktais ir užklausomis. „Waynord“ teikiamų paslaugų asortimentas itin platus, mat nariai specializuojasi pagal skirtingas programavimo kalbas.

Klasterio galia

„Waynord“ priklausančios įmonės siekia integruotis į tarptautinius tinklus, įvairias asociacijas, palaiko ryšius su kitomis bendrovėmis. Šiuo metu klasteryje dirba 105 darbuotojai, kurie kartu yra įgyvendinę beveik 3,5 tūkst. projektų. „Waynord“ internetinės svetainės duomenimis, bendra klasterio narių apyvarta 2016 m. viršijo 4,15 mln. eurų.

Šiuo metu klasterio klientų sąraše rikiuojasi tokios įmonės kaip „McDonadl‘s“, „Expedia“, „Tele2“, LRT ir kitos vietinės ir tarptautinės bendrovės. Daugiausia užsakymų „Waynord“ sulaukia iš Švedijos, Norvegijos, Izraelio, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Austrijos, JAV ir Australijos.

T. Navardauskas džiaugiasi galėdamas bendradarbiauti su Lietuvoje veikiančiomis IT įmonėmis: „Padedame ir papildome vieni kitus, tai – šios rinkos žavesys. Lengva kartu sugyventi, kai esame ir draugai, ir partneriai“.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Siūlykite savo produktus / paslaugas užsienio rinkoms!

Nežinote nuo ko pradėti? Pasikonsultuokite! Aukštos kokybės konsultacijoms eksporto ir įmonių tarptautinio bendradarbiavimo klausimais – priemonė EXPO KONSULTANTAS LT. Įmonės jau gali teikti paraiškas dėl kompensacijų už konsultacijas išmokėjimo (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir INVEGA svetainėse).

Finansavimas planuojamų eksportuoti produktų sertifikavimui, įskaitant reikalingus bandymus ir tyrimus – priemonė EXPO SERTIFIKATAS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Finansavimas produkcijos pristatymui užsienyje vykstančiose tarptautinėse parodose – priemonė NAUJOS GALIMYBĖS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Finansavimas įmonių grupių (klasterių) veikloms, nukreiptoms į naujų eksporto rinkų paiešką (konsultacinėms, įskaitant ekspertines, paslaugoms, narystei tarptautiniuose tinkluose, rinkodaros priemonių, skirtų įsiliejimui į tarptautinius tinklus rengimui ir kitoms išlaidoms) – priemonė VERSLO KLASTERIS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius