-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas Lietuvoje inovatyviau valdo pirkimus?

Technologinės inovacijos jau praktiškai diegiamos pirkimų srityje – Lietuvos įmonių pirkimo, tiekimo vadovai pasitelkia įvairias skaitmenines priemones pirkimų efektyvumo didinimui. Kovo 21 d. aštuntojoje metinėje „Pirkimų vadovų konferencijoje 2019“ specialistai diskutuos apie pirkimų valdymo inovacijas.
Konferencija
Konferencija / 123RF.com nuotr.

Kaip pirkimų funkcija atrodys ateityje, kokios technologijos darys didžiausią įtaką ir kaip transformuoti pirkimų veiklą, konferencijoje pasakos verslo konsultacijų bendrovės EY Valdymo konsultacijų skyriaus darbo grupės vadovė Rūta Stanevičiūtė. Ji apžvelgs pagrindinius aplinkos veiksnius, nulemiančius technologinius pokyčius pirkimų srityje.

Nors pirkimai privačiajame ir viešajame sektoriuose iš esmės skiriasi, vis tik privačių pirkimų specialistai ir viešųjų pirkimų vykdytojai gali vieni iš kitų pasimokyti inovatyvumo, teigia kompanijos „Mercell Lithuania“ vadovas Darius Paškovskis. Pasak jo, elektroninių pirkimų sistema reikalinga abiejuose sektoriuose, ir tam tikrais atvejais pirkimus geriau valdo privataus sektoriaus atstovai, o kitais – efektyviau dirba viešųjų pirkimų vykdytojai.

Įmonės vis dažniau pirkimų srityje taiko lieknosios vadybos – „Lean“ principus. Tokią praktiką sėkmingai diegia tiek Lietuvos, tiek užsienio kompanijos, teigia Lean.lt Verslo organizacijos ir plėtros vadovas Vaidotas Krencius. Jis „Pirkimų vadovų konferencijoje 2019“ pristatys pavyzdžius, kaip skirtingos bendrovės „Lean“ praktiką taiko pirkimuose.

Lietuvos įmonės naudoja įvairias technologijas savo pirkimų veikloje – nuo e. parašo sutarčių pasirašymui iki procesų automatizavimo ir robotizavimo. Kokias technologijas ir inovacijas pirkimų srityje taiko telekomunikacijų bendrovė „Telia Lietuva“, konferencijoje pasakos Operacinių pirkimų padalinio vadovas Raimondas Katinas.

Perkant prekes ar gaminius, kurie yra intelektinės nuosavybės objektai, pavyzdžiui, programinę įrangą, svarbu atsižvelgti į specifinius teisinius tokių pirkimų aspektus. Tačiau intelektinė nuosavybė pirkimuose nėra „raketų mokslas“, pabrėžia advokatų kontoros „TGS Baltic“ vyresnioji teisininkė Indrė Barauskienė.

Pirkimo sandoriuose dalyvauja dvi pusės – pirkėjai ir pardavėjai, o jų bendradarbiavimo sėkmę nulemia įvairūs veiksniai. Kokie yra slapti pardavėjų „ginklai“ ir kaip veikia universalus vertės klientui teikimo modelis pirkimuose, konferencijoje pasakos mokymų bendrovės „GoodPeople“ konsultantas Donatas Dilda.

Išsami „Pirkimų vadovų konferencijos 2019“ programa skelbiama Vilniaus konferencijų centro interneto svetainėje www.vcc.lt.

Konferencija vyks kovo 21 d. Trakuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius