Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas mokėjo didžiausius atlyginimus balandį: sąraše – ir dvi valstybinės įmonės

Didžiausius atlyginimus mokančios bendrovės balandį savo darbuotojams buvo ne tokios dosnios – darbo užmokesčiai buvo mažesni, o pirmajame dvidešimtuke praėjusį mėnesį atsirado ir dvi valstybinės įmonės.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Kovas išsiskyrė ypač dideliais atlyginimais. Pirmoje vietoje didžiausius atlyginimus mokančių įmonių sąraše atsidūrusioje mobiliųjų žaidimų kūrėjoje „Melsoft LT“, turinčioje 74 darbuotojus, atlyginimų mediana praėjusį mėnesį siekė net 28,7 tūkst. eurų prieš mokesčius, rodo „Sodros“ paskelbti duomenys.

Tačiau balandį ši bendrovė mokėjo jau tik 6,9 tūkst. eurų atlyginimą ir sąraše užėmė 8-ąją vietą.

Kovą iš viso net 10-yje įmonių atlyginimų medianos viršijo 10 tūkst. eurų prieš mokesčius, tad galima numanyti, kad tai lėmė premijos už pirmojo ketvirčio rezultatus.

Tuo tarpu balandis – kur kas kuklesnis mėnuo, daugiau nei 10 tūkst. eurų atlyginimų medianą mokėjo tik dvi bendrovės, rodo „Sodros“ duomenys. Didžiausių atlyginimų viršūnėje Lietuvoje – chemijos pramonės bendrovė „Basf“ (13,3 tūkst. eurų) ir farmacininkė „Bayer“ (12,4 tūkst. eurų).

„Scanpix“ nuotr./Vokietijos chemijos milžinė BASF
„Scanpix“ nuotr./Vokietijos chemijos milžinė BASF

Atlyginimų mediana įmonėje nustatoma išrikiuojant atlyginimus didėjančia ar mažėjančia tvarka ir paėmus pačiame viduryje esančių atlyginimų dydį, todėl tai tikslesnis dydis negu vidurkis, kur sudedami ir vadovų, ir mažiausiai uždirbančiųjų darbo užmokesčiai. Įmonės išrikiuotos pagal atlyginimus, mokamus visu etatu dirbantiems darbuotojams.

Dvi valstybinės įmonės

Balandį didžiausius atlyginimus mokančių įmonių sąraše matyti ir naujų vardų – trečioje vietoje esanti telekomunikacijų įmonė „Nokia Solutions and Networks“ (atlyginimų mediana – beveik 8,2 tūkst. eurų), ketvirtoje atsidūrusi IT įmonė „Sapiens Lithuania“ (8 tūkst. eurų).

Beje, kaip ir beveik kiekvieną mėnesį, sąraše matome „Inter Rao Lituania“, užimančią 11-ą vietą. Tiesa, „Nord Pool“ nustojus prekiauti rusiška elektra iš „Inter RAO“, Lietuvoje sekmadienį buvo sustabdytas šios elektros importas, tad virš tolesnės šios įmonės veiklos kybo klaustukas. Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) teigia, kad bendrovė veiklos jau nebevykdo, o jos turėtą rinkos dalį jau atsiriekė kiti žaidėjai. Pati įmonė situacijos nekomentuoja.

Balandžio mėnesio didžiausius atlyginimus mokėjusių įmonių dvidešimtuke šį kartą matome ir dvi valstybines įmones – 15 vietą užima Lietuvos gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorius „Amber grid“ (6,2 tūkst. eurų atlyginimų mediana), o 18-ą – Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ (5,7 tūkst. eurų).

„Amber Grid“ nuotr./Atnaujintas „Amber Grid“ prekės ženklas
„Amber Grid“ nuotr./Atnaujintas „Amber Grid“ prekės ženklas

„Balandžio mėnesį „Amber Grid“ darbuotojams buvo išmokėta metinė kintamoji atlygio dalis, kuri yra sudėtinė bendro darbuotojų atlygio dalis. Kintamoji atlygio dalis mokama už pasiektus metinius veiklos rezultatus, įgyvendinant bendrovės strateginius tikslus“, – 15min paaiškino įmonės atstovė Laura Šebekienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius